Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучић о "Политици" у НИН-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 07. 2014.

Извор: Политика

Вучић о "Политици" у НИН-у

Премијер Србије Александар Вучић дао је интервју за недељник НИН у којем је споменуо и "Политику". Објављујемо део тог интервјуа.

 

С обзиром на то да ће по новом закону држава морати да се повуче из медија до средине 2015. године, да ли би за владу легитимни потенцијални купац "Политике" могао да буде и Станко Суботић Цане, јер се и о томе прича по чаршији?

Ма не, то су глупости, у стилу рекла-казала или што је баби мило то јој се и снило. Тек да има нешто да се прича. Прво, ми нисмо у стању да разрешимо власничке односе у "Политици", да видимо да ли је Мирослав Богићевић стварно њен сувласник или није, какви су наши односи са Немцима, ко је ту коме гарант итд. Неки други медијски магнати из Србије се у неком облику помињу у вези са "Политиком", али не Суботић.

Може ли се јавити као купац ако држава распише тендер?

Па како да распишемо ако не знакмо колики нам је удео?

Али мораћете то да урадите до краја јуна 2015?

Очито ће тиме морати да се баве државни органи и тек када се се цео поступак оконча видећемо прво да ли  ћету уопште да буде државног удела, како ће се распетљати однос немачког ВАЦ-а са Богићевићем, ко је ту коме и шта и колико платио, да ли је после прве транше уплаћено још нешто. Не дао вам бог да у то улазите.

Као год, неко ће морати

Ја сам покушао.

А шта је са "Вечерњим новостима"?

Боље да не причам. Теже ће нам бити да решимо питање "Политике" и "Новости" него "Жељезару" и "Петрохемију".

Коментари (2)

Остави коментар
суб

02.08.

2014.

коста [нерегистровани] у 11:19

задевећено, задесећено

Учешће државе Србоје у власништву Политике ад у реструктурирању уписано је у Централни регистар ХоВ. Ту се може видети да држава има преко 70% учешћа у капиталу ове фирме. Стога ми нису јасне изјаве Премијера нити језик којим говори. Такође, нејасно је потенцирање немачког ВАЦ-а и Богићевића, њиховог међусобног односа дуговања и потраживања. ВАЦ-а и Богићевића нема у власничким уделима овог привредног друштва. Нимало није тешко утврдити односе о којима говори Премијер уз један једини услов, да у то не уводи политичке договоре, обаћања и сл. Томе иде у прилог оглашавање од неки дан г. Бада о унутрашњим политикама власти. Задевећено, задесећено? Само уколико се скрива од јавности.

Одговори
пет

01.08.

2014.

Комнен Коља Сератлић [нерегистровани] у 19:28

Шта се то иза брега ваља

Поставља се озбиљно питање, шта се то иза брега ваља. Можда је ово неки други, лукавији пут за персоналне промене у тим листовима.
"Боље да не причам. Теже ће нам бити да решимо питање "Политике" и "Новости" него "Жељезару" и "Петрохемију". Ко кога овде прави лудим. Влада не зна да ли има држава удио у Политици ("Па како да распишемо ако не знакмо колики нам је удео"). Упозорио нас је председник Владе да се не петљамо у то размршење , "не дао вам (Б)бог да у то улазите". Ево, ја обећавам да се у то нећу петљати. Међутим, председник Владе превиђа једну основну и значајну чињеницу, а то је да сваки медиј, поготово водећи листови у целом белом свету морају да воде рачуна, односно да полажу рачун ономе ко финансира тај лист. Зато постоје у нормалном свету (из тог света искључујем Србију, јер је Србија по свему нешто посебно) листови који су провладин, пројеврејски, прокрупног капитала, прокатолички, прокомунистички, профашистички, про - неке партије, старнке, као нпр. пролабуристички, про републикански итд . Да поновим, уређивачку политику листа (медија) одређује ГАЗДА. Ко то тамо трабуња да има било где слободе штампе. Да видим то чудо да нако нпр. напише у шпанском "Ел Паис" или аргентинском "Ел Насионал", провладини листови, нешто што рецимо пише у Србији двонедељник "Таблоид"

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси