Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јововић данас пред истражним судијом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 08. 2009.

Извор: Дневник

Јововић данас пред истражним судијом


ПОДГОРИЦА: Уредник подгоричког дневника “Вијести” Михаило Јововић позван је да се данас пред истраж ним судијом Основног суда Небојшом Голубовићем изјасни о сумњама да је прошле седмице са више удараца поведио возача градоначелника Подгорице Драгана Радоњића.

Како је јавио подгорички Радио „Антена М,“ до краја седмице биће саслушан и син градоначелника Миомира Мугоше, Миљан, због сумње да је Јововићу нанео тешку телесну повреду левог уха. Јововић је након инцидента у коме су учествовали градоначелник Миомир Мугоша, његов син Миљан и Радоњић хитно оперисан у цетињској болници.

Служба за односе с јавношћу подгоричког Дома здравља саопштила је прексиноћ да је Јововићев изабрани лекар Раде Влаховић оптужио заменика главног уредника “Вијести” за агресивно понашање и затражио заштиту од надлежних да би, како је наведено, могао нормално да обавља свој посао. Јововић је негирао наводе из саопштења тврдећи да је од лекара тражио да му отвори боловање и неколико упута за специјалистичке прегледе пошто, како је објаснио, након инцидента који се догодио у ноћи између среде и четвртка има одређене здравствене сметње.

Поводом Влаховићевих оптужби, Јововић је рекао да је очигледно да се његов изабрани лекар плаши “читавог случаја”. Он је случај са доктором Влаховићем назвао “фарсом којом треба доказити да је он насилан и агресиван човек”. Полемике око инцидента у коме је учествовао градоначелник Подгорице не престају. И док представници дела црногорске опозиције најављују расрправу о томе у градском и републичком парламенту, део јавности сматра да Мугошу неће бити лако опозвати. Да би градоначелник био опзван, неопходно је, како се тврди, спровести референдум.

Тренутни епилог прошлонедељног инцидента су кривичне пријаве и покретање истражних радњи за утврђивање кривице против које је тужилаштво поднело против градоначелниковог сина Миљана Мугоше кога је Министарство иностраних послова Црне Горе опозвало са дужности трећег секретара амбасаде Црне Горе у Вашингтону.

Миљан Мугоша је осумњичен да је Јововићу нанео тешку телесну повреду уха, а кривична пријава и истражни поступак затражени су и против Јововића који се сумњичи да је нанео тешке повреде Радоњићу.

Танјуг

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси