Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мађарска: Орбанова влада тера РТЛ из Мађарске?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 07. 2014.

Извор: ASMEDI

Мађарска: Орбанова влада тера РТЛ из Мађарске?

Европска комисија недавно је осудила увођење новог пореза за медије у Мађарској. „Слобода медија у Мађарској је угрожена“, навела је комесарка за дигиталну агенду Европске комисије Нели Крус, у тексту објављеном на њеном блогу и у мађарском дневнику.

Она је навела да је нови порез у мађарском парламенту прошао „без праве расправе или консултација“ и оценила да увођење новог пореза заправо погађа један медиј у Мађарској, а то је РТЛ.

Луксембуршки РТЛ је највећа европска медијска група, која има огранке у 34 земље, између осталог и у Мађарској. Према проценама РТЛ-а, због одлуке мађарске владе, та група имаће годишње за 15 милиона евра већа фискална оптерећења.

„Закључак је јасан - циљ је да се РТЛ отера из Мађарске. Мађарска влада не жели једно радиодифузно предузеће у власништву странаца. Зато користи увођење неправедног пореза, како би отерала оне које види као претњу за своју власт“, навела је Нели Крус.

Власник мађарског огранка РТЛ-а Андреас Рудас рекао је да ће се РТЛ на одлуку владе жалити Европском суду правде.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси