Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Русија: Забрањене рекламе кабловским и сателитским ТВ каналима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 07. 2014.

Извор: ASMEDI

Русија: Забрањене рекламе кабловским и сателитским ТВ каналима

Председник Русије Владимир Путин потписао је недавно закон којим је забрањена реклама на кабловским, односно сателитским ТВ каналима чије се гледање плаћа, што ће директно ударити на око 150 приватних телевизија широм Русије.

 

Тај закон, донет у парламенту 4. јула, ступиће на снагу почетком наредне године. Још пре доношења изазвао је бурне реакције у телевизијским кућама чији су власници писмом позвали Путина и премијера Дмитрија Медведева да одустану од тог прописа.

Председнички савет за људска права је такође критиковао закон, оценивши да ће уништити комерцијалне ТВ канале.

Представница ОЕБС за слободу медија Дуња Мијатовић је почетком јула позвала руског председника да стави вето на закон, оцењујући да ће њиме бити затворени многи мали и средњи канали, пошто је реклама њихов основни извор финансирања.

Путин је потписао и закон којим обавезује интернет провајдере и друштвене мреже да чувају податке о својим корисницинма искључиво на серверима на територији Русије.

Закон који ступа на снагу 1. септембра 2016. године, предвиђа да су лични подаци корисника електронска пошта и лична преписка.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси