Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Национални савет обећао већу подршку листу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 08. 2009.

Извор: Данас

Национални савет обећао већу подршку листу


Новинари листа Мађар со прекинули штрајк


Суботица - Представници дневног листа на мађарском језику Мађар со (Магyар Сзо) постигли су прексиноћ договор са Националним саветом о прекиду штрајка упозорења који је започет 1. августа.

Како је за Данас изјавила уредница суботичког издања Мађар соа Маргарета Тома, на састанку је договорено да се у року од месец дана новинарима исплати по једна цела плата, као и да Национални савет даље прати како функционише овај медиј и пронађе начине да се његов положај побољша, укључујући и повећање тиража, као и нормализовање рада штампарије.

Новинари овог листа ступили су у штрајк због неисплаћених зарада, које су већ месецима испод просека, а последње примање било је у јулу у висини пола плате. Један од захтева запослених у Мађар со био је да овај лист добије статус институције од националног значаја, што би му омогућило да добије и сталну помоћ од Мађарске, која дотира све такве институције у својој дијаспори. Мађарски национални савет је најавио да ће то питање бити покренуто пред представницима мађарске државе.

В. Л.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси