Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тришић пише из затвора?!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 07. 2014.

Аутор: Н. Гинић Извор: Информер

Тришић пише из затвора?!

Тихомир Тришић, власник и главни уредник недељника „Актер“ који је 11. јула ухапшен због милионске пљачке панчевачке „Азотаре“, објавио је 18. јула у својим новинама колумну у којој жестоко напада власт и премијера Вучића!

 

У Специјалном суду тврде да Тришићу нису одобрили да објављује текстове нити су добили икакав захтев за то, што значи да је он и у притворској ћелији прекршио закон!

Шверцовање текста

Тришић у својој колумни оптужује председника Владе Александра Вучића да „са својим алавим кумовима уништава државу“ и објашњава да је „последњих дана причао с разним људима о ситуацији у Србији“. Он, међутим, не наводи како је успео да из притвора обави толике разговоре... Покушавајући да дознамо на који начин је из затворске ћелије послао текст, позвали смо Специјални суд, у ком тврде да му нису одобрили никакву преписку. Притвореник се може дописивати с лицима ван затвора само под надзором судије за претходни поступак. Нама од стране Окружног затвора у Београду није достављен никакав захтев нити преписка Тихомира Тришића истиче портпарол Специјалног суда Душица Ристић. У недељнику „Актер“ нису желели да коментаришу како је њихов уредник успео да пошаље колумну из притвора. Не знамо с ким бисте могли да причате. Заиста не знамо. Стварно не можемо, тренутно, ништа... навели су у том магазину и уз брзо „довиђења“ спустили слушалицу. На другој страни, криминолог Златко Николић оцењује да судија мора покренути дисциплински поступак против Тришића због „шверцовања“ текста из притвора. Тај текст је очигледно прошверцован из затвора. То се не може означити као пропуст суда и затвора, већ мора да одговара власник „Актера“ због кршења прописа. Он је под ингеренцијом судије који је дужан да му пропише адекватну казну наводи Николић. '

Страшно за Србију

Главни уредник Е-новина Петар Луковић наглашава да је „недопустиво да ухапшеник слободно пише текстове као да је на слободи.“ Ово је илустрација стања у правосуђу којим још руководе кадрови Снежане Маловић. Све ово говори да постоји правосудна мафија. Једино је тако могућно објаснити оно што је непознато у било којој земљи, дакле оптужени из затвора пише, прети и критикује власт која га је ухапсила. Па то је више него страшно, закључује Луковић. Подсетимо, Тришић је 11. јула ухапшен с власником „Зекстре“ Драганом Ђурићем и бизнисменом Миланом Дивљаком због сумње да је опљачкао 81,5 милиона динара из панчевачке „Азотаре“. Како је већ објављено, најмање 25 милиона динара од те „комбинације“ пребачено је на рачун једних дневних новина, а Тужилаштво је тек након писања Информера започело истрагу против Тришића.

Жељко Цвијановић, „Нови стандард“

 Не изненађује ме то. Још 2008. смо коначно урушили своје институције. А кад те институције нису у свом оквиру, већ постају поприште политичке борбе, онда није чудо да се из притвора издају саопштења и поруке.

Ево шта Тришић пише из притвора:

- Премијер има алаве кумове, а они, уз Бебу, Цанета и Мила, чине кичму данашњег естаблишмента

- Последњих дана причам са разним људима, сви се мање-више питају шта се ово дешава у Србији

- Пропадамо и као појединци и као привреда и као држава. То су чињенице

- Ко је крив за овакво стање? Па у највећој мери, разуме се, Александар Вучић

- Премијер је Србију учинио прћијом режима Мила Ђукановића

Коментари (1)

Остави коментар
суб

13.12.

2014.

Luka [нерегистровани] у 19:28

E, moji klozetoidi...

Da su malo pametniji bili bi glupi. To je stara kolumna, objavljena u print izdanju PRE odlaska u zatvor. Samo je na onlajn izdanju, posto postoje i drugi ljudi u Akteru sem Trisica, postavljena tada...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси