Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Општина неће да финансира независну телевизију 025инфо
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 07. 2014.

Аутор: С. П. Шперо Извор: Блиц

Општина неће да финансира независну телевизију 025инфо

Апатин - Локална ТВ 025инфо је једина остала без новца из буџета јер, како кажу, не желе да буду партијско гласило.

Ова локална телевизија била је веома гледана међу младим људима, а финансирала се продајом огласног простора на телевизији и вебпорталу, што је било недовољно за опстанак.

Поред свих невоља, и кабловски оператер је „пресекао каблове” без објашњења. Кажу, морали су. Борили смо се на све начине, али није вредело. Тада смо званично престали с емитовањем, а гледаоци су остали ускраћени за објашњење, које ни ми нисмо никад добили објашњава Рајко Бошковић, главни и одговорни уредник 025инфо портала.

Он тврди да у позадини свих мука стоји политика. У нашем граду сви треба да мисле исто, а свако ко мало штрчи нема перспективу. Град је пре неколико година проглашен градом будућности, а ко је та будућност, ако нисмо ми који имамо двадест и коју годину огорчен је Бошковић, објашњавајући да сада опстају само као вебпортал са локалним информацијама. Снимају и преносе спортска и културна дешавања, а ауторске емисије су преточили у фотографи је и блогове. Опстајемо захваљујући ентузијазму и надљудским напорима свих запослених.

Желимо да објективно информишемо о темама о којима се ћути. Иако нисмо на буџету, опстаћемо, али нећемо пристати да уђемо у буџет ако је услов да будемо нечије партијско гласило истиче Бошковић, додајући да су врата општине и овако за њих увек затворена. Илија Бурсаћ из тима 025 инфо тврди да су се након усменог разговора и писмено обраћали председнику Скупштине општине, али да за годину и по дана нису добили одговор.

Председник није одговорио

Заменик председника општине Миодраг Бакић, који је половином прошле године дао писмену подршку тиму 025 инфо, каже да се тога не сећа, да није задужен за медије и да се обратимо председнику општине, а њега да не цитирамо. Покушали смо да добијемо одговор од председника општине Живорада Смиљанића, међутим, он нам је спустио слушалицу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси