Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  О СССС, УГС Независност и којечему
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 07. 2014.

Аутор: Вукашин Обрадовић Извор: НУНС

Уместо одговора Браниславу Чанку, председнику УГС Независност

О СССС, УГС Независност и којечему

Прво је постојао само Савез синдиката Србије. Онда је, јер је Савез синдиката Србије склизнуо у цивилизацијску провалију, основан УГС Независност.

 

Сада у Србији постоје и Савез синдиката Србије и УГС Независност, Ако су исти, шта ће нам, у овом времену штедње,  две исте ствари. Ако нису исти, како то да видимо. У једној ствари, ипак су исти – баш их брига шта се дешава са радницима, тачније, помало брину шта моћници раде радницима, али, шта моћници раде другима, немоћнима, а по налогу моћника, е, то их се уопште не тиче. Сем што недавно, председник УГС Независност Бранислав Чанак ђипи до неба у заштиту беспомоћног грађанина Бранислава Чанка, човека који никада ништа зло (али, ни добро) није учинио радницима, а кога је напала она ствар коју неки зову курир. Боже, како се Бане потресао за судбину ничим заштићеног и у свему невиног грађанина Чанка. И сада ми крену сузе на оћи од толико пожртвовања председника УГС Независност

Савез синдиката Србије су сачињавали радниции који су подржавали без трунке резерве Милошевића, резерву нису имали чак ни онда када је свуда око Србије почела да лије крв оних који нису Срби, па ни онда када је лила крв неподобних Срба у Србији. УГС Независност је настао да би о свему томе бринуо. Савез синдиката Србије се финансирао од ваздуха, дакле, патриота, а УГС Независност од грантова, дакле, издајник. Основна подлога за давање грантова била је изградња слободног, демократског, грађанског друштва и државе, од синдиката, за синдикате, мерено по томе колико то, по свему судећи, не може да уради Савез синдиката Србије, а колико се очекује да УГС Независност може.

 Ратови у Србији никада нису престали, али, Савез синдиката Србије и УГС Независност, виде само једну од последица тих ратова, последицу која се само њих тиче, притисак који их је створио и поделио у две организације. Када ове две организације закукају да с леђа треба коначно да им сјашу разни моћници, посматрачу не може да промакне једна тужна историјска игра: када је јахао Милошевић и његови чауши Савез синдиката Србије је ћутао, а УГС Независност настао управо због тог ћутања. Данас вичу заједно. Јер, апсолутно је неприхватљиво да су ове две организације толико у заблуди да не виде да када престану да пљују Владу Србије, моћници ће их оставити на миру. Истина, оставиће их и без пара, али, не можеш и једно друго до краја. Свака професија има своје лимите и када их било ко шири насилно, новцем, рецимо, професија пуца, истеже се, уврће и на крају урушава. Зато је једна од најважнијих одредница професионалца његова способност да тачно одреди лимите своје професије и да их по сваку цену чува…

Вукашин Обрадовић, председник НУНС-а

П.С. Свака сличност са текстом Бранислава Чанка, председника УГС Независност, “О УНС-у, НУНС-у и којечему” (http://www.uns.org.rs/sr/desk/media-news/25725/o-uns-u-nuns-u-i-kojecemu.html), је намерна.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси