Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НДС: Када укидате ТВ претплату?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 07. 2014.

Извор: Танјуг, Бета, Б92

НДС: Када укидате ТВ претплату?

Шеф посланичког клуба НДС Марко Ђуришић упитао је премијера када ће испунити обећање и укинути ТВ претплату за РТС, коју иначе 70 одсто грађана не плаћа. Ђуришић је питање поставио у Скупштини Србије у дану резервисаном за питања представницима власти.

 

"Грађани Србије са једне стране имају позив премијера да не плаћају претплату и тако крше закон, а са друге стране су у обавези да уплате тих 500 динара. Када ће бити измењен тај члан Закона о радиодифузији који ће решити овај проблем", упитао је Ђуришић. 

Посланик СПС-а Срђан Драгојевић у склопу питања о даљој судбини Авала филма имао је низ предлога у вези с том некад јаком филмском кућом бивше Југославије. 

Драгојевић је, наиме, рекао да група тајкуна покушава да приватизује то предузеће како би дошла до шест милиона евра колико потражују повериоци на име дугова, те да он предлаже да се умеша држава и тако допринесе обнављању институција културе. 

"Они су тобоже хтели да обнове производњу у том предузећу, а у ствари намеравају да промене намену као што је већ виђено у случају Луке Београд", рекао је у скупштини Драгојевић, који је предложио да то што су наумили тајкуни уради држава тако што ће повериоцима да исплати шест милиона евра, те да претварањем јавног у грађевинско земљиште 40 хектара прода на тендеру за око 80 милиона евра. 

Тим новцем би, како је рекао, могао да буде изграђен нови мали студио, да се обнови комплетна биоскопска мрежа, као и да се обнове Народно позориште и Музеј савремене уметности. 

"Онај ко буде решио на овај начин проблем биће забележен златним словима у историји српске културе", рекао је Драгојевић, подсетивши да је Авала филм била велико и значајно предузеће бивше Југославије, које је пре 18 месеци отишло у стечај након две деценије агоније и пропадања и у којем су затим снимане турбо фолк емисије и прављени мртвачки сандуци.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси