Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пољупци и потпетице
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 07. 2014.

Аутор: Наталија Девић Извор: Данас

Пољупци и потпетице

-Вучић поносно одлази у радионицу нових идеја за замајавање. Закон је прошао, пензије су смањене за 10 посто, како се и хтело, а чак ни скандалозна страница Драгице Николић, www. supruga.predsednik.rs, није успела да му помрачи славу.

 

Лето је обично време кад медији немају о чему много да пишу. Народ се опуштено расхлађује по излетиштима и баштама, док им не стигне време за годишње одморе. Звезде бесомучно шаљу фотографије из летовалишта, а политичари се разбеже што даље могу, жељни, ваљда, да им бар на кратко не излазе фаце по новинама.

У јулу и августу догађаја толико нема да и најгледаније емисије праве летњу паузу, а у новине се провуче и покоји аутентични културни радник.

Не и с А. Вучићем на власти. С садашњим премијером, чак је и тој малој шанси за друга лица у вестима дошао крај. Тако је и последњу седницу владе, одржану у мирно летње поподне, у суботу, још мирнији дан, претворио у перформанс и прворазредан медијски догађај.

Са спољашње стране зграде имали смо раднике, незадовољне предлогом новог Закона о раду. Унутра, министри су посезали за дугмићима да изгласају спорни закон. Љути радници пристижу. „Вучићу лопове, Дачићу издајниче!“, ори се са свих страна. Полиција под заштитном опремом баца се у одбрану владе.

На просценијум излази Вучић. Зајапурен, у праведничком гневу, моћним гласом наређује полицији да се склони. Новинари су затечени. Државна телевизија прекида програм.

Неочекивано, Вучић изводи на сцену збуњујућег играча из сенке: Лазар Крстић подноси оставку! Зашто? Јер је А. Вучић меког срца те одбија да смањи пензије за 20 посто. Закон о раду пада у други план. Из запаљивог говора радикалског проседеа сазнајемо: да га „штрајкачи никада неће спречити“, да „једино могу да запале зграду Владе“ и да „неће попустити, ни за јоту“! Медији се усијавају. Перформанс је успео.

Публика се разилази, крећу коментари. Народ схвата да држава клизи у неповратан банкрот, будући да чак ни Лаза, најнеубедљивија фигура у до краја неубедљивој Вучићевој влади, неће више да се игра цркавицом у државној каси. Аналитичари оштре пера, интелектуалци на друштевним мрежама вриште од смеха. Спектакл, спектакл! Вучић поносно одлази у радионицу нових идеја за замајавање.

Закон је прошао, пензије су смањене за 10 посто, како се и хтело, а чак ни скандалозна страница Драгице Николић, www. supruga.predsednik.rs, постављена на званичној презентацији председника државе на којој промовише приватну хуманитарну фондацију, није успела да му помрачи славу!

Државна телевизија наставља са репризирањем старе породичне комедије. У Србији, све тече по Вучићевом плану. Није нормално чак ни за новинаре који су навикли да живе од вести, рокова и стреса, да лети толико раде. Није природно ни терати народ да прати све те шокантне преокрете на тридесет и више степени. Али, А. Вучић је решен да и том летњем јавашлуку стане на пут. Има да пршти од вести! Да не приметимо да полако умиремо у немаштини и беди. И пршти. Свакога дана, Вучић је ударна вест. Као Берлускони некад. А сетимо се колико је Берлускони владао, празним спектаклом залуђујући медије и народ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси