Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Како је Тришић пола године уцењивао Миловића и Вељовића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 07. 2014.

Аутор: М. Д. Извор: Афера

Како је Тришић пола године уцењивао Миловића и Вељовића

Тихомир Тришић, власник и уредник недељника ,,Актер", требало је да буде ухапшен још пре шест месеци због сумње да је опљачкао 81,5 милион динара у Азотари „Панчево" открива „Афера".

 

Тришић је гомилом кеша и уценама спречио да му УКП стави лисице на руке и приведе га на саслушање у Тужилаштво за организовани криминал.

Према наводима одлично обавештеног извора нашег недељника, власник „Актера" дао је тада пола милиона евра власнику једних тиражних дневних новина, у којима је после тога објављена серија текстова у којима су директор полиције Милорад Вељовић и недавно смењени начелник УКП Родољуб Миловић били означени као вође „полицијске мафије".

Тихомир Тришић је од кртице из врха МУП добио поверљиву информацију да му се спрема хапшење због малверзација у Азотари. Да би спречио хапшење, власник „Актера" сковао је паклени план заједно са власником једног тиражног српског таблоида, коме је дао 500.000 евра.

План је био да се преко тих новина свакодневно нападају челници МУП Миловић и Вељовић и да се у текстовима означе као „полицијска мафија" која се издигла изнад државе открива „Аферин" саговорник.

Како каже, готово месец дана најударнији текстови у тим новинама били су о Миловићу и Вељовићу, који је чак тајно снимљен на једној свадби у београдском хотелу „Зира", у коме се, како је писало, поред писоара у тоалету састао са контроверзним албанским бизнисменом Ћазимом Османијем.

Тришић је тада у коментару објављеном у тој новини навео да је „полицијској мафији одзвонило".

А онда је одједном дошло до невероватног обрта ситуације! Преко ноћи је направљен дил да се заустави даље објављивање текстова, а да се заузврат кривична пријава против Тришића одложи у фиоку.

„Аферин" извор наводи да је тада организован састанак између власника „Актера", власника поменутих дневних новина и начелника УКП Родољуба Миловића, на коме је све „испеглано".

Поменута тројица села су за сто и направила дил да се више не пише о „полицијској мафији", а да ће се кривична пријава за Азотару ћушнути у фиоку. Наш саговорник даље тврди да је на овом састанку чак постигнут договор да се у наредном периоду у поменутом таблоиду о начелнику УКП Родољубу Миловићу објављују само хвалоспеви. Тако је и било.

У наредних неколико месеци о Миловићу је објављена серија текстова у којима се он карактерише као најпоштенији српски полицајац, као неустрашиви борац против мафије, херој наших дана. Најбљутавији од свих био је текст о двојици полицајаца који су деведесетих година били у једној акцији хапшења којом је руководио Миловић, и нажалост, тада погинули, док је Роћко рањен.

У том тексту о Миловићу изнет је низ сумњивих навода о Миовићевој храбрости. Упућени у овај догађај сумњају да су двојица полицајаца у ствари погинула Роћковом грешком и погрешном проценом ситуације каже „Аферин" извор.

Саговорник нашег недељника даље открива да су те дневне новине у својим текстовима наставиле да бране Родољуба Миловића и онда када је цео државни врх устао да га смени због озбиљних сумњи да је уплетен у неке криминалне радње.

Када је ухапшени Дарко Шарић на суду рекао да му је све сместио генерал Папаја заједно са једним сведоком сарадником, а убрзо и открио да је то Родољуб Миловић, тај дневни таблоид објавио је Роћкову сулуду изјаву „да би био поносан кад би био генерал Папаја"(?!).

По свему судећи, на поменутом састанку Тришића, Миловића и власника тих дневних новина једни другима дали су чврсте гаранције да ће се од тогтренутка међусобно чувати, што су заиста и одржали до последњег часа.

Ипак, очигледно је да пре више од пола године нису могли да предвиде шта ће се све дешавати у лето 2014, када је до тад неприкосновени начелник УКП смењен због сумње да је умешан у бројне озбиљне криминалне радње, које су уздрмале и сам безбедносни систем државе!

Пре неки дан ухапшење и Тихомир Тришић, заједно са председником ФК „Партизан" Драганом Ђурићем и Миланом Дивљаком. У немилости државе сада је и Миловићев интимус, сведок сарадник Љубиша Буха Чуме, чије прљаве послове тренутно истражује полиција. Остаје да се види каква судбина чека тог власника дневних новина додаје одлично обавештен извор нашег недељника.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

16.07.

2014.

Memam komentar [нерегистровани] у 15:32

Sta sledi?

Bljuc...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси