Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СИНОС апелује на општину Младеновац да изврши обавезе према РРА
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 07. 2014.

Извор: sinos.rs

СИНОС апелује на општину Младеновац да изврши обавезе према РРА

Синдикат новинара Србије (СИНОС) апелује на општину Младеновац да одмах изврши обавезе које РТВ Младеновац има према Републичкој радиодифузној агенцији (РРА) како овој медијској кући не би била одузета фреквенција.

Према информацијама које смо добили од наших колега из Младеновца, чланова СИНОС-а, локални јавни сервис остаће без фреквенције уколико до петка, 11. јула, не уплати на рачун РРА 120.000 динара.

СИНОС сматра да општина Младеновац не би требало да дозволи да због суме која је у висини једне плате члана општинског веца остане без јавног сервиса са традицијом од 17 година телевизијског и 46 година радио програма.

У случају да се општина Младеновац оглуши о овај апел, грађани ове београдске локалне заједнице остаће не само без јавног сервиса, на кога имају законско право, већ и без јединог електронског гласила.

Локални челници су на време обавештени од запослених у РТВ Младеновац да  обавезе ове медијске куће износе 1.200.000 динара, али на располагању до краја године имају само 550.000, што су средства довољна само за плате у једном месецу. Притом, радницима у РТВ Младеновац плате касне годину дана.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси