Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вијеће за штампу: Захтеви за уклањање коментара на порталима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 07. 2014.

Извор: Асоцијација медија

Вијеће за штампу: Захтеви за уклањање коментара на порталима

У периоду од 1-30. маја 2014. године, Вијеће за штампу у БиХ примило је укупно 161 жалбу грађана на писање штампе и онлине медија, од чега се 152 жалбе односе на писање интернет портала, 8 жалби на дневне листове и магазине, односно једна жалба на садржај објављен на блогу.

Највећи број жалби, укупно 116, односио се на захтеве уредницима интернет портала за уклањањем коментара у којима су садржани говор мржње, хушкање, дискриминација и нетрпељивост. Захтеви за уклањањем непримерених коментара упућени су порталима klix.ba, nezavisne.com, slobodna-bosna.ba, hercegbosna.org, tacno.net, radiosarajevo.ba, bug.ba, uskoplje.net и tuzlalive.ba.

У 45 случајева, жалбеници су захтевали објаву демантија, реаговања, исправке информације или уклањање текста, а захтеви су се односили на текстове објављене у листовима „Дневни аваз“ и „Ослобођење“; магазинима „Express“, „Бум“ и „Азра“ и на многим блоговима и порталима. Саморегулацијом, односно објавом демантија, реаговања, исправке или уклањањем коментара који садрже говор мржње, успешно су решене 124 жалбе.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси