Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Скрининг за информационо друштво
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 07. 2014.

Извор: Танјуг, Б92

Скрининг за информационо друштво

У Бриселу ће данас и сутра бити одржан билатерални скрининг за преговарачко поглавље Информационо друштво и медији.

У оквиру припрема Србије за приступање Европској унији у Бриселу ће данас и сутра бити одржан билатерални скрининг за преговарачко поглавље Информационо друштво и медији (подгрупа 10), најавило је Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

Преговарачко поглавље 10 чине три области - Електронске комуникације, Информационо друштво и Аудио-визуелна политика, а носилац преговарачке групе је Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

Управо у циљу припреме за овај састанак, Влада Србије је, на предлог ресорног министарства, усвојила основу за учешће на билатералном скринингу која садржи и основне елементе поглавља о којем се преговара.

Ову основу чине постигнути степен усклађености са правним тековинама ЕУ, подаци о спровођењу и примени прописа, институционални оквир и планови у погледу даљег усклађивања и примене прописа.

Поред представника Министарства, билатералном скринингу у Бриселу, присуствоваће и шеф преговарачког тима за приступање ЕУ, представници Канцеларије за европске интергације, Мисије Републике Србије у Бриселу, Министарства културе и информисања, Министарства унутрашњих послова, Министарства одбране, Регулаторне агенције за електронске за комуникације и поштанске услуге, као и Републичке радодифузне агенције.

 

Коментари (1)

Остави коментар
чет

10.07.

2014.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 12:35

Sta je informaciono drustvo?

U ovom tekstu pise: "Pregovaračko poglavlje 10 čine tri oblasti - Elektronske komunikacije, Informaciono društvo i Audio-vizuelna politika...". Medjutim, "informaciono drustvo" obuhva informacione i (elektronske) komunikacione tehnologije, u sklagu odrednicom iz sluzbenog glosarijuma EU - "Information sociery" (http://europa.eu/legislation_summaries/glossary/information_society_en.htm), dok "audio-vizuelna politika" nije jedina politika u oblasti medija.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси