Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НДС: Део редакције Данаса под контролом Бебе Поповића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 07. 2014.

Аутор: П. Д. Извор: Данас

Саопштење за јавност Нове демократске странке

НДС: Део редакције Данаса под контролом Бебе Поповића

Политичка организација Нова демократска странка, чији је лидер Борис Тадић, оптужила је „део редакције листа Данас“ да је „под контролом“ Владимира Бебе Поповића и „инструментализован“ за његове интересе. НДС се у саопштењу за јавност уједно извинила „свим часним новинарима и конобарима“ који су били незадовољни одговором Тадићеве сараднице Марине Комад на питања Данаса за (одбијени) интервју прошле седмице.

У саопштењу упућеном из Медија центра НДС наводи се да та странка има „дубока уверења да је део редакције листа Данас под контролом и инструментализован“, а да одговор госпођице Комад није био за објављивање, што је наш лист урадио.

„Оштрина тона нашег одговора није био „напад на медије“, него управо отпор контроли медија“, кажу из НДС.

Тај одговор у којем је наведено да су питања новинарке Лидије Валтнер глупа, испод нивоа и без елементарног знања о политици, те да их је писао конобар „диктирало је наше уверење да се обраћамо инструментализованим деловима редакције, а не намера да вређамо новинаре нити да омаловажавамо конобаре“, каже се у јуче објављеном саопштењу НДС.

„Легитимно је да неко мисли да су наша уверења погрешна, а чак и да јесу, легитимно је да и ми реагујемо на основу наших уверења и да она одређују и наш тон“, наводе у НДС, и прецизирају да су под „бивши конобар“, који је, како кажу, писао Данасова питања, мислили на Владимира Бебу Поповића.

„Наше уверење да Поповић врши утицај на делове редакције Данаса потиче, између осталог, и из његовог хвалисања да има утицај и на поједине медијске куће, па и на неке новинаре Данаса...Будући да је наш одговор погрешно протумачен, овом приликом се извињавамо свим часним новинарима и конобарима који су помислили да су наше речи упућене њима. Заправо оштрина нашег одговора је наша подршка свим новинарима, који неретко ризикују и своје животе у одбрани слободе, етике и критеријума своје професије“, наводи се у саопштењу за јавност НДС Бориса Тадића.

Одговор дневног листа Данас на најновије тврдње НДС објавићемо у сутрашњем издању.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси