Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Настављена агонија недељника „Слободна реч“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 08. 2009.

Извор: Данас

Настављена агонија недељника „Слободна реч“


Врање - Након што је још у децембру прошле године изашао последњи број најстаријег недељника на југу Србије „Слободна реч“, због непоштовања уговора о купопродаји Агенција за приватизацију требало би да раскине уговор и распише нову аукцијску продају за септембар.

Власници „Слободне речи“ постали су запослени у овом листу, њих 12 који су предузеће, без штампарије, пословног простора и са скромном техничком опремом купили по почетној цени од 170.000 динара. Цео пројекат „власништва“ новинара над листом трајао је мање од годину дана, а онда је због нагомиланих дугова према штампарији и неизмирених обавеза према држави у укупном износу од преко пет милиона динара, лист престао да излази, а запослени су прешли на берзу рада.

- Уколико септембарска аукција не успе, биће заказана још једна до краја године - потврдио је за Данас привремени заступник капитала „Слободне речи“ Бранко Станојевић.

Недељник „Слободна реч“ почео је да излази у Врању децембра 1944. као „Врањске новине“ и био је финасиран из градског буџета, све до приватизације 2007.

В. Р.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси