Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НУНС добио судске спорове против Драгојевића и Бркића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 07. 2014.

Извор: nuns.rs

НУНС добио судске спорове против Драгојевића и Бркића

Независно удружење новинара Србије добило је судске спорове против новинара Анђелка Драгојевића и Милована Бркића.

Први основни суд у Београду одбацио је тужбу Анђелка Драгојевића против НУНС-а, којом је тужилац тражио исплату износа од 300.000 динара на име накнаде нематеријалне штете због претрпљених душевних болова.

Драгојевић је тужио НУНС за повреду угледа и части због кривичне пријаве против НН лица коју је Удружење поднело 01. јула 2009. Тужилаштву за ратне злочине због кривичног дела организовање и подстицање на извршење ратних злочина. Анђелко Драгојевић, који је у току рата на простору бивше Југославије био новинар “Вечерњих новости”, у тужбеном захтеву је тврдио да је садржај кривичне пријаве НУНС-а уперен против њега. 

 Апелациони суд у Београду одбио је тужбени захтев Милована Бркића, одговорног уредника “Таблоида” који је због повреде угледа и части на име нематеријалне штете тражио да му НУНС исплати 1.000 динара, као и да о свом трошку објави пресуду у дневницима Данас и Политика, и на сајту Б92. Предмет Бркићеве тужбе било је саопштење НУНС-а од 29. јануара 2013. поводом писања “Таблоида” о Александру Вучићу и његовом малолетном сину. 

 Поменутим пресудама, тужиоци су обавезани да туженом НУНС-у надокнаде трошкове суђења. 

 Секретаријат НУНС-а

 У Београду 04.07.2014. 

Коментари (1)

Остави коментар
суб

05.07.

2014.

Душан Жички [нерегистровани] у 02:07

МОРА ДА ЈЕ НЕКО КРИВ

Срамота - судска, наравно, бар што се пресуде по тужби Драгојевића тиче. Није- него. Као, "пријава за ратно хушкање и подстицање на злочине поднета је против НН лица", а овамо, именом и презименом - Анђелко Драгојевић?! И то, само зато што је "у току рата на простору бивше Југославије био новинар Вечерњих новости". Ма, знамо ту причу, и не само за Анђелка, него и за још двадесетак новинара Вечерњих новости, Политике, бившег Експреса, РТВ Београд (...), од којих су неки заувек остали на ратиштима бивше Југославије и, нажалост - у потпуном забораву, као да су одиста НН новинари . Тако и по нашем правосуђу испаде да ни НуНс није крив. Е, па, аферим на пресуди, НН судијо Првог и Основног суда београдског ! Још да, најзад, чујемо хоће ли, уопште, и шта ће на све то рећи Тужилаштво за ратне злочине. Јер, мора да је неко крив - Анђелко, Ђаволко, или било ко други из Новости, Политике, Екпреса, РТВ БГД(...), ако већ нико из НуНса није!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси