Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Свако говори о себи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 07. 2014.

Каквим су речником из кабинета Бориса Тадића одговорили на питања Данаса

Свако говори о себи

Лидер политичке организације Нова демократска странка и бивши председник Србије Борис Тадић је, уз низ квалификација на рачун Данаса и личних увреда упућених новинарки, трећи пут заредом одбио понуду нашег листа за интервју.

 

Питања су му упућена у уторак, 1. јула, електронском поштом, уз посредовање његове сараднице задужене за односе с јавношћу, а одговор смо добили у среду, 2. јула.

С обзиром на речник који је том приликом коришћен, на епитете, конструкције и теорије завере, објављујемо интегрални текст питања која је новинарка Данаса Лидија Валтнер послала Борису Тадићу, као и одговоре из његовог кабинета, па препуштамо читаоцима да просуде о томе ко је на ком нивоу.

ПИТАЊА: „1. Када ће НДС да се региструје и изабере страначке органе? 2. Кажете да је Војводина у евидентним проблемима и да треба предузети кораке да изађе из њих. Ипак и НДС и ЛСВ говоре о промени Устава и неких закона, што су ствари које се не могу брзо урадити, а промене су чини се потребне одмах. Како то објашњавате? 3. За све то о чему говорите, поготово за промену Устава партнер треба да вам је СНС. Зашто око тога најпре не разговарате с напредњацима? 4. Имате ли решења која ће за кратко време олакшати живот у Војводини? 5. Да ли је истина да је НДС заинтересована да у влади Војводине има место покрајинског секретара и место у ТВ Војводина? 6. Зашто су избори у Војводини лоша опција и до каквих би тензија могло доћи због њих, како сте недавно изјавили? 7. Зар за НДС не би био ризик да у Војводини сарађује са СНС јер постоји опасност да на следећим изборима ваши гласачи гласају за њих, као већу и моћнију странку, а не за вас кад већ сарађујете с њима? 8. У ДС кажу да би њихов услов за вас око сарадње у парламенту био тај да више критикујете СНС, не само СПС. Како им одговарате? 9. Како процењујете речи хвале које премијер добија из Немачке? 10. Како оцењујете рад Ивице Дачића као министра унутрашњих послова од 2008. до 2012? 11. Кажете да све реформе у време владе ДС нису спроведене јер сте били „омеђени“ коалицијом са странкама које је народ изабрао. Ако мислите на СПС, зашто уместо СПС нисте у владу увели ЛДП и СВМ? 12. Мислите ли да би надлежни органи требало да се позабаве радом бившег директора БИА Миљка Радисављевића и његовог заменика Саше Иванића због састанка на Јеловој гори?“

ОДГОВОР: „Поштована Лидија, Ваша питања су испод сваког некадашњег интелектуалног нивоа листа Данас и господин Тадић се нада да нисте успели да још једном погледате питања пре него што сте их послали, јер сматра да превише глупо звуче да би се могло очекивати да он озбиљно одговара на оваква питања. Осим што питања показују да онај који их је састављао нема основна знања из политике, поједина питања сведоче и о томе да њихов аутор није у стању да изврши просту рачунску операцију сабирања до 126. Молим Вас, када следећи пут Данас одлучи да пошаље питања господину Тадићу, да ваш новинар покаже макар елементарно политичко знање, али и пристојност каква доликује озбиљном листу какав је Данас некада био. Ова питања не показују само незнање него и малициозност која је у овом облику реткост и у најгорим таблоидима. Особе које нису у стању да сабирају до 126 не могу бити ни конобари, а камоли политички новинари. Стиче се стога утисак да је питања састављао некакав бивши конобар који је заборавио чак и да рачуна. Слична питања добили смо од Данаса и пре неколико месеци и одбили смо и тај интервју у нади да ћете нам следећи пут послати озбиљна питања и да ћемо у њима препознати „рукопис“ некадашњег Данаса. Нажалост, нисмо га ни у овим питањима препознали, што не значи да нам овај „рукопис“ није више него познат. Још једном Вас молим да следећи пут пошаљете питања политичког новинара, пре свега због одговорности према својој професији и имиџу листа за који радите, као и због чињенице да Борис Тадић даје интервјуе новинарима, а не њиховим (не)видљивим наручиоцима текстова и питања. Хвала на разумевању. Поздрав, Марина Комад.“

Подсећање

Подсетимо, када су на сличан начин, попут Бориса Тадића и његове сараднице сада, раније ове године на питања Данаса одговорили Зоран Живковић и Вук Драшковић, објавили смо постављена питања и њихове одговоре. Наставићемо ову праксу и убудуће, када год политичари, без обзира из које странке долазили и да ли су власт или опозиција, буду непримерено комуницирали с Данасом.

Коментари (2)

Остави коментар
суб

05.07.

2014.

anonymous 2 [нерегистровани] у 07:30

Re:

ok, zasto je valnerova sramota za novinarsku profesiju i sta nije u redu s pitanjima?

Одговори
пет

04.07.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 15:03

Svako govori o sebi

Ne porzavam odgovor B. Tadica, ali Lidija Valtner je srmota za novinarsku profesiju. To svi znaju.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси