Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мијатовић згрожена ЦГ "Информером"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 07. 2014.

Извор: Танјуг, Б92

Мијатовић згрожена ЦГ "Информером"

Представница ОЕБС за слободу медија Дуња Мијатовић рекла је да је згрожена писањем "Информера" ЦГ о директорки невладине организације МАНС Вањи Ћаловић. Она је навела да "не може да верује да Црна Гора то прихвата". Тај лист је објавио низ чланака о Ћаловићевој, поводом компромитујућих снимака постављених на интернету чију аутентичност она негира, што је изазвало низ полемика, оптужби и одговора на оптужбе у тамошњој јавности, све до владајуће ДПС.

Према речима Мијатовићеве, напади на новинаре и медијске куће су међу највећим проблемима у Црној Гори. "То је нешто што треба решити што је могуће пре, јер ако се не реши, може довести само до сигнала о некажњавању и нечему што се толерише у овом друштву", оценила је она.


Мијатовић је подсетила и на недавно обележавање десетогодишњице убиства уредника Дана Душка Јовановића, наводећи да је то и даље негативан печат који обележава Црну Гору као земљу која још није довела до краја истрагу о убиству, све до наручиоца, пренели су подгорички медији.

Дуња Мијатовић се претходно састала са генералним директором Директората за медије Жељком Рутовићем и том приликом је оцењено да Црна Гора има добар медијски нормативни оквир који може да послужи као пример земљама региона.

"Као приоритет истакнута је континуирана реформа медијског законодавства, у складу са европским стандардима, при чему је посебно наглашен значај политичке, институционалне и финансијске независности јавног сервиса РТЦГ и Агенције за електронске медије", саопштено је са састанка из Министарства културе.

На састанку су представљене реализоване мере из Владиног акционог плана за испуњавање препорука Европске комисије у делу који се односи на област медија.

Рутовић је навео имплементацију трогодишњег (2011-2013) модела недискриминаторне финансијске подршке комерцијалним електронским и штампаним медијима, као меру афирмације плурализма, разноврсности и одрживости медијске сцене у времену глобалне економске кризе, пренели су подгорички медији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси