Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Путин постхумно одликовао убијеног новинара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 07. 2014.

Извор: Танјуг, РТВ

Путин постхумно одликовао убијеног новинара

Председник Русије Владимир Путин потписао је данас декрет о постхумном одликовању Орденом за храброст телевизијског сниматеља Анатолија Клијана, убијеног пре три дана на југоистоку Украјине, саопштио је Кремљ.

 

Клијан, који је радио више од 40 година на телевизији, награђен је за храброст и херојство у обављању професионалних дужности, наведено је у саопштењу, пренела је агенција Итар Тас.

Клијан (68) је био заједно са другим новинарима у недељу увече у аутобусу са мајкама војних обвезника које су ишле у украјинску војну јединицу у Доњецком региону да траже да се њихови синови ослободе војних дужности, када је возило дошло под паљбу.

Клијан, који је радио као сниматељ за руски државни телевизијски Канал 1, погођен је у пределу абдомена и преминуо је у болници од задобијених рана.

Двојица дописника руске централне радио-телевизије ВГТРК, специјални дописник Игор Корнелијук и инжењер звука Антон Волошин, убијени су недалеко од украјинског града Луганска 17. јуна.

Итар Тас је навео да је на стотине људи убијено, многе зграде и куће су уништене и на десетине хиљада људи је било приморано да оде из Украјине у Русију од априла, када је кренула офанзива украјинске војске против присталица федерализације на југоистоку Украјине.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси