Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ТВ критичари: Поповић је добио Митровића у првој рунди!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 07. 2014.

Аутор: Драгана Родић Вукас Извор: Наше новине

ТВ критичари: Поповић је добио Митровића у првој рунди!

Откад је пукла тиква између Жељка Митровића и Саше Поповића, најпре због покретања кабловског канала „Гранд продукције“, а онда и избацивања њихових емисија из програмске шеме Пинка, варнице између два дојучерашња сарадника не престају.

 

Саша је скидање најгледанијих „Грандових“ емисија из програмске шеме ружичасте телевизије прокоментарисао као Жељкову намеру да с њим поново тргује, а власник Пинка је у свом маниру раскид вишегодишње сарадње са Поповићем прокоментарисао речима: „Важно ми је да ту беду више скинем с врата.“

О њиховом односу, међусобним препуцавањима, али и о томе ко је у тој причи добитник, а ко губитник, као и какву корист ће од свега имати гледаоци, разговарали смо са ТВ критичарком Браниславом Џунов, која нам је рекла да је Саша Поповић у благој предности у односу на Митровића.

Саша Поповић је направио одличан пословни потез и мора се признати да је махер. Он и Брена имају ту магију да привуку певаче, али и све оне који желе да буду у њиховој служби, а истовремено имају способности да осете шта публика воли. Коначно, они су и формирали ту публику, као и њен укус.

Поповић има кредибилитет у домену забаве, чак и онда када греши, сви верују у његов њух и смисао да направи пројекат који ће се допасти српској публици.

За сада и у овом тренутку нема способнијих и бољих од Саше и Брене каже Бранислава, а о односима између Пинка и „Гранда“ додаје:

То што се Митровић и Поповић препуцавају је погрешно и требало би да се суздржавају јер су годинама лепо сарађивали. Зашто би сада нарушавали тај пословни дух и бизнис који су изградили? Њихов однос говори доста и о нама, односно нашим наравима. Жељко и Саша су били добри један другоме и годинама су од тога имали користи и Пинк и „Гранд“.

Сада када се разилазе требало би да имају бар мало господског стила и да задрже достојанство јер је то уједно и питање пословног морала. На крају, вероватно би кадтад дошло до пуцања тих веза будући да се са годинама и стварају неки нови интереси, а очигледно је да га Саша Поповић има, али и да Митровић развија неке своје планове. Она тврди да је у овом тренутку тешко рећи за два дојучерашња сарадника ко је на добитку.

Рећи ко је добио, а ко је изгубио у овом случају подразумевало би неке цифре и калкулације јер обојица раде на некој рачуници. Ипак, јасно је да је Саша Поповић у позицији да бира где ће отићи, што је негде и капиталистички принцип, идеш тамо где ће ти бити боље.

Да ли ће Митровић имати снаге да створи нешто ново што жели и покушава, то ћемо још видети. Свакако, видећемо и да ли ће се Поповићу и Брени позлатити овај трансфер на другу телевизију, закључила је Џунов.

ТВ критичарка тврди да гледаоци у њиховом међусобном „рату“ нису ништа изгубили.

Проналажење забаве за телевизијску публику неће бити проблем. Видела сам спот којим се рекламира нова аудиција за „Звезде Гранда“ на Првој и одличан је. То значи да су ушли у нови дизајн јер су се сусрели с новим критеријумима на новој телевизији.

Прва има више стандарде од Пинка у забави, што је и показала са два одлична шоуа „Твоје лице звучи познато“ и „Плес са звездама“. Они се залажу за квалитетније популистичке форме, каже Бранислава Џунов.

За разлику од ње, ТВ критичар који није желео да му споменемо име, тврди да је у овом пословном дуелу већ на самом почетку победник Поповић. Најгледаније Пинкове емисије биле су „Гранд шоу“ и „Звезде Гранда“, а Жељко сада покушава да уради оно што Саша ради више од једне деценије.

Колико је (не)успешан у томе говори и податак да се на аудицијама за Пинкове звезде широм Србије појави тек десетак људи, док је интересовање за Поповићево такмичење и даље велико. Чињеница је да и један и други копирају италијанске шоупрограме, с тим да је директор „Гранда“ посвећен само томе, а Митровић има и друге послове, па је логично да буде успешнији у домену забаве.

Не знамо шта ће бити на јесен, али прво полувреме утакмице Пинк - Гранд завршено је у корист Поповића закључује наш саговорник.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси