Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Извештавање о парничном поступку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 07. 2014.

Аутор: Н. П. Извор: Дневник

Извештавање о парничном поступку

У просторијама Основног суда у Новом Саду, јуче је одржана прва од неколико планираних радионица посвећених сарадњи ове институције с медијима, као и извештавању о судским поступцима.

Новосадски Основни суд овај пројекат спроводи уз подршку USAID фондације, а на првој радионици којој је присуствовало двадесетак новинара штампаних и електронских медија, анализиран је парнични поступак у смислу његових елемената који највише интересују новинаре. 

На примеру једног интересантног парничног поступка, председница Основног суда Aнђелка Станојевић и њени сарадници су предочили све "замке" сличних суђења које понекад доведу до сензационалистичких наслова и полемика у јавности.

Истовремено је представљено и штампано издање водича кроз парнични поступак намењено новинарима где су наведени и појашњени најважнији делови оваквих суђења. 

Новинари су поздравили овакву активност Основног суда и изнели неке предлоге о побољшању сарадње уз напомену да би овај пример требали да следе и остали судови у Новом Саду, пре свих Виши и Aпелациони, обзиром да њихове одлуке привлаче највише пажње јавности.

Према речима Тијане Јаковљевић, портпаролке Основног суда, радионице за новинаре ће бити настављене у септембру када ће бити обрађени и други поступци који се воде пред овим судом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси