Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Скрининг о медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 07. 2014.

Извор: Танјуг, РТВ

Скрининг о медијима

У Бриселу ће данас бити одржана завршна рунда скрининга о поглављу 10 преговарачког процеса о приступању Србије Европској унији, које се односи на медије и информатичко друштво. Српску делегацију предводиће шефица тима за преговоре о приступању Тања Мишчевић и помоћник министра за културу и информисање Саша Мирковић.

Скрининг је процес утврђивања усклађености домаћег законодавства са европским стандардима и ради се за свако од укупно 35 поглавља преговарачког процеса.

Коментари (2)

Остави коментар
чет

03.07.

2014.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 12:43

Sluzbeno objasnjenje termina "skrining"

Detaljnije i preciznije objasnjenje termina "skrining" (eng. "screening") moze se ipak naci u sluzbenom Glosarijumu (http://europa.eu/legislation_summaries/glossary/) koji se odnose na evropske integracije i institucija i aktivnosti EU.

Одговори
сре

02.07.

2014.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 14:54

Sta je skrining?

Strane reci "skrining" (eng. "screening") nema ni u "Evronimu" (https://www.google.com/#q=evronim) - višejezičnoj bazi termina, koja nastaje kao jedan od rezultata procesa prevođenja pravnih tekovina Evropske unije na srpski jezik, a koja, istovremeno, postaje i važno pomagalo u tom procesu. Zasto?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси