Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Курир ради по закону
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 07. 2014.

Аутор: Катарина Мартић Извор: Курир

Курир ради по закону

Након бруталних напада и оптужби изнетих у листу Информер које се тичу пословања Курира и компаније „Адрија медија Србија", желимо да обавестимо јавност о следећем да „Курир инфо д. о. о.":

-  никад није био у блокади

-  уредно измирује обавезе према својим повериоцима

-  уредно плаћа порез

-  своју регистрацију урадио је у складу са законом и свимважећим прописима

Све горе наведено проверљиво је у Агенцији за привредне регистре, Народној банци Србије и Министарству културе и информисања (анализа од 7. маја текуће године).

Ово је само још један у низу доказа да главни и одговорни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић користи своје новине за бруталне оптужбе, ширење лажних информација и обмањивање јавности и грађана Србије по диктату Владимира Бебе Поповића.

Зашто Вучићевић то ради? Питањем регуларности оснивања нашег листа бави се главни и одговорни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић. Подсетимо, он је био оснивач „Trust Press d.o.o.", који је покушао да преотме Курир и да издаје своје дневне новине под тим називом. Како таква превара није успела, односно кад је то суд забранио, основао је дневне новине Прес, које су промениле више оснивача и издавача. Међу њима је и супруга Драгана Вучићевића, која је повериоцима остала дужна више стотина милиона динара без шансе и могућности да тај новац наплате.

На сајту Народне банке Србије пише да је „Press Publishing Group", који је издавао дневни лист Прес, у непрестаној блокади од 10. јула 2012. за износ од 56.866.595 динара. Одузет му је порески број, што значи да је реч о озбиљнијем прекршају, па не би могао да изађе из блокаде и кад би имао довољно новца на рачуну. Поставља се питање да ли је тим новцем Вучићевић покренуо Информер или му је неко други дао финансијску подршку? Због лажи које је Вучићевић изнео у Информеру, против Информера и Драгана Ј. Вучићевића лично поднећемо кривичне пријаве и тужбе.

Одговор Александра Родића који је цензурисан у Информеру: oво Вучићевић није смео да објави

Драган Ј. Вучићевић цензурисао је изјаву власника Курира Александра Родића у тексту који је објављен у суботу. Због тога објављујемо изјаву Александра Родића поводом питања која су стигла из Информера.

Поштована, Ваше тврдње су потпуно лажне. Курир инфо д. о. о. нема пореског дуга и сви се дугови редовно измирују. Овакве лажи, по налогу Бебе Поповића и Драгана Вучићевића, имају за циљ да та организована група која има упориште у корумпираним и криминализованим деловима државне управе, фабриковањем лажних афера, дискредитује Курир као најтиражније новине у Србији и једне од ретких које неће да прихвате да раде по њиховом диктату, против интереса народа Србије.

Ваш наводни власник и главни уредник Драган Вучићевић иначе је експерт у остављању дугова пошто је у новинама Прес, у којима је био сувласник с Мишковићем, оставио дуг од девет милиона евра, преварио све, угасио новине и отворио нове Информер с парама које је узео из Преса. Молим Вас да мој одговор објавите у целости, без скраћивања и измена, наводи се у изјави Александра Родића.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси