Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Блиц“ и читаоци скупили 3.906.733 динара помоћи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 07. 2014.

Аутор: Соња Тодоровић Извор: Блиц

„Блиц“ и читаоци скупили 3.906.733 динара помоћи

Од почетка акције „Динар за помоћ малишанима поплављене Србије“ прикупљено је 3.906.733 динара. Новац ће бити дониран деци која су најтеже погођена катастрофалним поплавама. „Блиц“ је ову акцију покренуо заједно са својим читаоцима тако што смо један динар од сваког продатог примерка новина одвајали у посебан фонд.

Прикупљеним средствима помоћи ћемо деци која живе у најтежим условима и која су остала без најосновнијих средстава за нормално детињство. Ми као друштвено одговорна компанија бринемо о нашим читаоцима и покренули смо низ акција за помоћ најугроженијима.

Циљ нам је да тим људима којима су стравичне поплаве уништиле куће и имовину, а њих претвориле у расељена лица у сопственој земљи олакшамо борбу док им се живот не врати у нормалу и деца поново не буду у топлим собама и сувим креветима каже заменица генералног директора компаније „Рингиер Аxел Спрингер“ Тијана Бајовић.

Она је подсетила да је „Блиц фондација“ прошлог викенда почела с изградњом 10 кућа у Обреновцу, чиме „Блиц“ жели да помогне још више. Трудимо се да кроз сва издања наше компаније анимирамо појединце и компаније да наставе да помажу најугроженије. Будућност Србије је у осмесима деце која имају безбрижно и срећно детињство поручила је Бајовићева.

Компанија „Рингиер Аxел Спрингер“ покренула је више различитих акција за помоћ угроженима у поплавама које су задесиле Србију, а изградња 10 кућа у Обреновцу само је једна од њих. Камен темељац за прву кућу поставио је премијер Александар Вучић заједно са Тијаном Бајовић, заменицом генералног директора компаније „Рингиер Аxел Спрингер“.

За само два месеца, колико ће предузећу „Домтера“ д.о.о. бити потребно да заврши изградњу, у нове домове моћи ће да се усели десет социјално угрожених породица које су у поплавама остале без крова над главом. Захвалност „Блиц фондацији“, као и ТВ Првој, која је заједно са „Блицом“ у овој хуманитарној акцији, изразио је и премијер Александар Вучић.

Он је најавио да ће држава наставити изградњу осталих срушених кућа у Обреновцу. „Блиц фондација“ је од самог почетка катастрофе реаговала брзо и одмах предузела кораке да помогне угроженом становништву.

Тамо где није било могуће доћи копненим путем ангажовали смо хеликоптере. Већ од првог дана дистрибуирали смо најнеопходније угроженима. Као корак више, заједно са ТВ Првом организовали смо 23. маја хуманитарну емисију „Позови, помози“. Више од 100 људи из света културе, естраде, спорта, али и политике одговарало је на позиве грађана Србије. Сваки позив био је уједно и донација за угрожене у поплавама. Одазвале су се и компаније, које су донирале новчана средства. Том приликом сакупљен је 21 милион динара помоћи.

 „Блиц“ увек за децу

Да подсетимо, наше новине су сличну и веома успешну акцију имале и пре десет година, када смо новац одвајали за децу са Косова и Метохије, а непрестано траје и акција „Срце за децу“, којом смо променили живот многим малишанима од којих су многи живели у апсолутном сиромаштву. За годину и по дана, колико „Блиц фондација“ постоји, сакупили смо 650.000 евра помоћи и збринули смо више од 300 најугроженијих малишана.

Захвалност читаоцима

Захвални смо читаоцима и посетиоцима наших сајтова који су учествовали у свакој „Блицовој“ хуманитарној акцији, па и у овој. Захваљујемо и компанијама на великом одзиву и значајним донацијама.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси