Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Владимир Поповић: Нисам саветник Вучића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 06. 2014.

Извор: ФоНет, Б92

Владимир Поповић: Нисам саветник Вучића

Директор Института за јавну политику Владимир Поповић изјавио је синоћ да није неформални саветник за медије председника Владе Србије Александра Вучића, али је истакао да са њим сарађује као директор Института за јавну политику.

 

Имам контакт са њим. Некад га видим два пута недељно, а некада у 15, 20 дана, рекао је Поповић у емисији Утисак недеље на телевизији Б92.

Он је додао да Вучића познаје од 2003. или 2004. године и да су се својевремено виђали у кафићу Моњумент у Београду.

Упитан да ли је он данас неформални уредник дневног листа Информер, Поповић је рекао да то није тачно и да са Драганом Ј. Вучићевићем из тог дневног листа уопште ни не разговара.

На питање да ли је телевизија Пинк у Црној Гори једнако Милo Ђукановић, као што је овде под контролом Вучића, Поповић је одговорио потврдно.

"Јесте", кратко је на то питање одговорио Поповић.

Он је оценио и да су у Србији сви таблоиди онога чија је власт док не осете да власт губи.

Према речима Поповића, иста група људи управља Куриром, зато што постоје три или четири групе предмета због којих би власници Курира могли да заврше у полицији.

Поповић је указао и да је пре три недеље почела кампања у Куриру којом се напада Влада Србије.

То је новина која је дала простор Љубиши Бухи Чумету да напада Владу Србије, оценио је Поповић и прецизирао да они нису нападали Вучића, него неке његове сараднике.

То су, како је објаснио Поповић, биле поруке да их премијер не дира и да се постигне договор.

"Курир је био новина Демократске странке (ДС) у којој је седео Слободан Хомен, као комесар ДС, и уништавали су Српску напредну странку (СНС) до победе на изборима", сматра Поповић.

Он је, говорећи о свом односу према Вучићу, рекао да са њим сарађује као са председником Владе Србије.

"Александар Вучић је урадио сам што ниједан политичар у Србији није урадио, изашао и рекао да је погрешио", истакао је Поповић.

Он је нагласио да је на прошлим изборима гласао за Вучића, а да се на изборима у мају 2012. определио за бели листић, јер није желео да Борис Тадић добије још један мандат.

Ја сам био један од оних који је учествовао у борби против Тадићевог режима 2012. године, у смислу белих листића, да би Тадић изгубио власт коју је искомпромитовао, рекао је Поповић и додао да живи у Подгорици и да су га из Србије отерали Тадићеви људи.

Поповић је рекао да га је Вучић претходни пут звао да га пита да ли може да дође на састанак у Владу Србије коме је присуствовало четворо, петоро људи и који је био у вези са путовањем премијера у Немачку.

Зове ме као директора Института за јавну политику, објаснио је Поповић, човека који сарађује са Владом Србије.

Написали смо и дали предлог Влади за формирање етичког комитета државе Србије, јер сматрамо да би се на тај начин разрешило јако пуно ствари. Радимо и око поглавља о ауторским правима, то је поглавље седам, рекао је Поповић.

Упитан откуда помињање Ђукановића у Куриру, Поповић је рекао да се црногорски премијер појављује на страницама тог листа када год је то потребно деловима парадржавног апарата у Србији.

Поповић тврди и да је Тадићева власт настојала да компромитује Црну Гору, представљајући је као земљу криминала.

Као један од примера, Поповић је поменуо некадашње сталне тврдње из Србије да се оптужени за шверц дроге Дарко Шарић крије у Црној Гори.

На питање шта је премијер Вучић желео да постигне када је поменуо да се и Драгољуб Космајац налази у Црној Гори, Поповић је одговорио да се Космајац не налази у Црној Гори, већ да је само кроз њу прошао и отишао даље.

Он је оценио да је било веома важно да се изврше смене у полицији Србије, јер су се неки људи "ушанчили у системе безбедности" и да политичаре који су победили на изборима доживљавају као глумце.

Страшно је важно да су се те реформе у полицији десиле. Не спадам у оне који величају Родољуба Миловића, рекао је Поповић, али не спадам ни у оне који сматрају да је најпоштенији полицајац на свету.

Поповић нема никакву дилему да је у протекле две године акције за хапшење Шарића постојала и нека паралелна акција Управе криминалистичке полиције да се направи договор са Шарићем, што има везе са најавама да ће он брзо бити приведен.

Поповић је истакао и да је Шарић ухапшен у сарадњи са Црном Гором и да се цела прича да се он крио у Црној Гори показала као лажна.

Он је напоменуо и да није имао никакве везе са цепањем Српске радикалне странке (СРС) и настанком СНС, указујући да су стварање СНС помогли Тадић и његова тадашња ДС.

Тадић нам је једино као опцију оставио СНС, рекао је Поповић, јер није дозволио опцију која би била алтернатива њему.

Поповић је, говорећи о својим односима са Зораном Ђинђићем, рекао да је из Ђинђићеве владе отишао када је сазнао да је он у свом премијерском кабинету примио уредника Национала Предрага Поповића.

Он сматра да тадашњи премијер није требало да се састаје са човеком који је рушио његову владу.

Отишао сам до канцеларије, узео своју таблу и отишао из Владе, рекао је Поповић.

Предраг Поповић је био уредник Национала, дневне новине направљене да уништава владу Зорана Ђинђића, био је близак војним структурама, закључио је Поповић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси