Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Украјина: Убијен руски новинар
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 06. 2014.

Извор: Бета, Б92

Украјина: Убијен руски новинар

Новинар руске државне телевизије Први канал Анатолиј Клијан убијен је на истоку Украјине, где су у току сукоби проруских побуњеника и украјинске војске.

 

Клијан је синоћ снимао репортажу у региону Доњецка, где је заједно са групом руских новинара отишао да сними разговоре са мајкама војника које су дошле како би од своје деце тражиле да се повуку са подручја захваћених конфликтима.

"Чим су дошли на лице места, чули су се пуцњи из оружја. Анатолиј Клијан смртно је рањен у стомак", навела је руска државна телевизија.

Тада је рањен шофер који је возио новинаре и он је смештан у болницу.

Клијан је имао 68 година, а током своје 40-годишње каријере снимио је велики број репортажа у зонама захваћеним сукобима.

Од почетка оружаних сукоба, на истоку Украјине страдало је неколико новинара, међу којима су два руска новинара, који су у региону Луганска убијени 17. јуна. Руска државна телевизија за коју су радили је за њихово убиство оптужила украјинске снаге.

Крајем маја је у близини Славјанска убијен и италијански новинар Андреа Рочели и његов асистент Андреј Миронов.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси