Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тужилаштво: Забранити Информер у ЦГ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 06. 2014.

Извор: Бета, Б92

Тужилаштво: Забранити Информер у ЦГ

Црногорско државно тужилаштво затражило је данас од суда забрану дистрибуције таблоида Информер у Црној Гори. Основни суд у Подгорици потврдио је медијима да је тужилаштво затражило привремену забрану и дистрибуцију Информера до "правоснажности судске одлуке о његовој забрани". Државно тужилаштво Црне Горе почело је истрагу у вези са серијом спорних чланака таблоида Информер против активисткиње невладиног сектора Вање Ћаловић.

Вршилац дужности врховног државног тужиоца Веселин Вучковић саопштио је раније да је "по службеној дужности формиран предмет" о Информеру и да су обједињене и иницијативе за забрану дистрибуције листа, које су поднеле невладине организације и директорка Монитора Милка Тадић-Мијовић. Информер је на насловној страни објавио фотографију жене која изгледа као да сексуално општи с псом, уз наднаслов "Спорно црногорски зоосекс скандал" и наслов "Истражите да ли је ово Вања Ћаловић".

Тужилаштво, по писању Дана, истражује информације о пореклу видео-снимка који који је Информер користио за објављивање спорних фотографија.

Рекација тужилаштва уследила је после оштрих осуда Делегације ЕУ у Црној Гори, амбасаде САД, црногорске скупштине, Омбудсмана и невладиног сектора, као и протеста организованих у Подгорици последњих дана.

Сви у осудама сматрају да је реч о покушају дискредитације истакнуте активисткиње цивилног друштва, а указано је да су у овом случају прекшени устав и закони Црне Горе.

С друге стране, владајућа Демократска партија социјалиста премијера (ДПС) Мила Ђукановића сматра да је неопходно прво утврдити аутентичност објављеног материјала, односно да ли је реч о фалсификату или није, што је и став таблоида Информер.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси