Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НУНС: Нечувен поступак Градске управе Зајечара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

26. 06. 2014.

Извор: Бета, Блиц

НУНС: Нечувен поступак Градске управе Зајечара

Независно удружење новинара Србије (НУНС) данас је осудило поступак Градске управе Зајечара која је јуче забранила улазак новинару Вуксану Церовићу у ту институцију.

У саопштењу НУНС-а наводи се да је поступак Градске управе “нечувен” и у супротности са Уставом који гарантује слободу информисања, али и са Законом о јавном информисању и Законом о слобдном приступу информацијама од јавног значаја.

- НУНС очекује да зајечарско Тужилаштво поступи по кривичној пријави коју је колега Церовић поднео против НН лица због спречавања новинара да обавља свој посао од јавног интереса - додаје се у саопштењу.

Новинар Вуксан Церовић обавестио је НУНС да је 24. јуна на улазу у Градску управу Зајечара затекао истакнуто обавештење: “Новинару Вуксану Церовићу забрањен је улазак у зграду Градске управе”.

Церовић је прво позвао полицију, која је евидентирала забрану и узела изјаву од портира, а затим поднео кривичну пријаву.

Како је саопштено из НУНС-а, Церовић је оценио да је “повод за ову примитивну одлуку” његов новински текст “о махинацијама у зајечарској локалној самоуправи”.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси