Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ВБ: Пресуда за аферу прислушкивања
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 06. 2014.

Извор: Танјуг, Б92

ВБ: Пресуда за аферу прислушкивања

Ребека Брукс, извршна директорка куће "Њуз интерешенел" медијског магната Руперта Мардока, ослобођена оптужби у афери прислушкивања телефона јавних личности.

 

Бивши шеф за комуникације премијера Дејвида Камерона и некадашњи уредник таблоида "News of the world" Енди Колсон проглашен кривим за заверу у афери прислушкивања телефона јавних личности која је потресала Британију.

Колсона, који је због скандала био приморан да напусти премијеров кабинет, сада очекује затворска казна, а Камерон је одмах по објављивању пресуде јавно изразио жаљење зато што је ангажовао Колсона за свог шефа за односе с медијима. 

Истовремено, бивши уредник "News of the world" Стјуарт Катнер је ослобођен кривице за неовлашћено прислушкивање телефона, пренео је Би-Би-Си. 

Таблоид "News of the world" угашен је 10. јула 2011. године пошто је избио скандал због навода да су новинари тог листа прислушкивали телефоне и читали телефонске поруке јавних личности, али и жртава убиства и терористичких напада, погинулих војника и чланова породица страдалих, као и бројних јавних личности, укључујући бившег британског премијера Гордона Брауна.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси