Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ВЗС: Покушај провале у службене просторије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 06. 2014.

Извор: Вијеће за штампу

ВЗС: Покушај провале у службене просторије

Током викенда 21-22. јуна, извршен је покушај провале у службене просторије Вијећа за штампу Босне и Херцеговине.

 

"Ово није први напад и покушај онемогућавања слободног рада саморегулацијског тијела за штампане и онлине медије у БиХ, Вијећа за штампу, у овој години," наводи се у саопштењу објављеног поводом овог слуčаја. Управни одбор Вијећа даље наводи како је током маја и јуна мјесеца, Вијеће, путем емаила запримило неколико озбиљних пријетњи од особа којима нису удовољени њихови захтјеви да се санкционирају одређени медији или уредници, или да се забрани извјештавање медијима о одређеним темама.

У саопштењу се даље наводи како су од фебруара ове године регистровани континуирани хакерски напади на сервер званиčне wеб странице Вијећа за штампу у БиХ. Према извјештају администратора wеб странице, регистровани су „симултани, циљани DDoS, Surge Bot и Brute Force напади“, с циљем обарања странице и потпуног онемогућавања доступности архиве Вијећа за штампу у БиХ, која је јавна.

Вијеће за штампу у БиХ је саморегулацијско тијело које шитити слободно, професионално новинарско изјештавање, дајући прилику грађанама да улажу жалбе и реагирања када је та професионалност нарушена. Његов слободни и неовисни рад је основ за развој слободних медија, као и за заштите људских права грађана на таčну и правовремену информацију.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси