Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Осуда напада на новинаре у Косовској Митровици
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 06. 2014.

Извор: Бета, РТВ

Осуда напада на новинаре у Косовској Митровици

Представница за слободу медија ОЕБС-а Дуња Мијатовић осудила је нападе на новинаре у недељу током демонстрација у Косовској Митровици и изразила забринутост за њихову безбедност. Она је такође затражила да новинарима који извештавају са демонстрација буде гарантована безбедност, наведено је у саопштењу ОЕБС-а.

У саопштењу се, позивајући се на медијске извештаје, наводи да су новинари Бехар Мустафа (BIRN), Фатон Исмајљи (Online Express) и Кајтаз Гецај (Zeri) били нападнути док су извештавали са јучерашњих демонстрација у Косовској Митровици, и да су их напали демонстранти.

"Осуђујем јучерашње насилне нападе на те новинаре, они не могу и не смеју бити толерисани", рекла је Мијатовић.

Она је поздравила брзу реакцију новинарских удружења и затражила да буде осигурана и побољшана безбедност новинара током њиховог извештавања са демонстрација.

Мијатовићева је поново истакла важност безбедности новинара као један од основних услова за ефикасно и потпуно поштовање права на слободу информисања и за слободне и демократске медије, наведено је у саопштењу.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси