Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Запослени на ТВ Нова добили отказ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 06. 2014.

Аутор: А. Ћ. Извор: Мондо

Запослени на ТВ Нова добили отказ

Директор ТВ Нова Дејан Јоцић замолио је двестотинак запослених и хонорараца да више не долазе на посао. ТВ Нова и после више покушаја није успела да од РРА добије националну фреквенцију, а разултат тога је да је око 200 запослених и хонорараца остало без икаквих прихода. Како МОНДО сазнаје, директор ТВ Нова Дејан Јоцић сазвао је састанак и обавестио запослене да више нема потребе да долазе на посао. Стално запосленима су исплаћене плате, док је хонорарцима остало да се исплати новац за мај.

Јоцић је запослене обавестио да се главни финансијер повукао из пројекта, а да му држава још није исплатила повраћај ПДВ-а, а на који је рачунао како би финансирао емитовање програма до септембра. Како тај новац није легао на рачун ТВ Нова, Јоцић се са запосленима опростио уз напомену да још није све готово и да је могуће да ће пројекат опет заживети од септембра.

ТВ Нова из више покушаја није успела да добије националну фреквенцију, али је и поред тога најављивала атрактиван ТВ програм, запошљавала раднике и приредила свечано отварање телевизије, којем је присуствовао и тадашњи премијер Ивица Дачић.

Према информацијама које су објављивали медији у Београду Немци су уложили шест милиона евра у овај пројекат, а планиране су инвестиције од 18 милиона евра. Бизнис план је предвиђао 450 радних места.

ТВ Нова је само једна у низу телевизија које су пропале у Србији, а чији су радници остали без посла преко ноћи.

Пре ове ТВ после вишемесечне агоније без посла је остало око 300-400 запослених на ТВ Авала, за чију се фреквенцију ТВ Нова борила са Копетникус телевизијом. Остало је упамћено и затварање БК Телевизије када је без посла остало око 600 запослених, међу којима и бројни брачни парови, чиме су целе породице остале без примања. Убрзо је затворена ТВ Ентер са око 300 запослених и ТВ Политика која је кубурила до 2007. године.

ТВ Нова почела је емитовање програма 17. децембра прошле године, а последњи покушај да добије националну фреквенцију од РРА пропао је 23. априла.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси