Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ђукановић упозорио Вучића, Вучић: Држава је јача
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 06. 2014.

Извор: Мондо, агенције

Ђукановић упозорио Вучића, Вучић: Држава је јача

Ђукановић је, поводом написа у београдској штампи да припрема удар на независне медије у Србији, изјавио да те конструкције заправо не "циљају" њега и да верује да ће премијер Србије Александар Вучић правилно дешифровати рукопис тих текстова који веома подсећа на "онај из 2003. године".

"У питању је најобичнија глупост и то, наравно, нема никакве везе са истином", истакао је црногорски премијер Танјугу. 

"Чини ми се да је то израз обновљене нервозе безбедносно-медијских структура, узроковане реформама које Србија спроводи. Чак верујем да ова конструкција није превасходно намењена мени. Верујем да ће мој колега и пријатељ у Београду Александар Вучић правилно дешифровати рукопис који веома подсећа на онај из 2003. године", упозорио је Ђукановић у изјави достављеној Танјугу. 

Београдска штампа објавила је, позивајући се на неименовани извор, да црногорски премијер припрема удар на независне медије у Србији, који, поред осталог, укључује дискредитацију тих медија, етикетирање називом "медијска мафија", паковање лажних афера и судских процеса, те претње и пребијања непослушних новинара

Вучић, уз захвалност за бригу, поручио да је Србија јача од оних који би да је сруше.

"Све оно што се појавило у јавности у последњих десет дана, и што се атмосфере тиче, мој колега Дјукановић није далеко од истине. Онима који то раде ја нити могу, нити хоћу да их упозоравам, једино молим да не потцењују државу, јер ће реаговати брже и снажније него што могу да замисле", рекао је Вучић.

"Варају се сви они који мисле да ће кроз различите безбедносне структуре и проблеме успети да сруше државу Србију и да победе државне органе", истакао је премијер у одговору на питање Танјуга да прокоментарише реаговање свог црногорског колеге на написе о његовом наводном плану да "удари" на независне медије у Србији.

"Држава је много јача. Видећете у веома кратком времену пред нама", рекао је Вучић и додао да је захвалан Ђукановицу на бризи коју показује.

Он је приметио да је у Србији увек било несто тезе бавити се политиком него другде, али, нашалио се, "код нас то јесте већа чар".

Вучић је подсетио и да је поводом последњих изјава Дарка Шарића пред судом Министарство унутрашних послова формирало Радну групу која ће те тврдње проверити.

Премијер је нагласио да Србија и Црна Гора имају добре и пријатељске односе, на највишем и најбољем могућем нивоу од када је Црна Гора независна дрзава.

"Имам добре и пријатељске односе и са председником Владе Дјукановићем и захвалан сам на бризи коју показује", истакао је Вучић.

"Курир": Ђукановић би поново да дисциплинује медије

Курир: Ђукановић би поново да дисциплинује медије Дневник "Курир" данас је у саопштењу поново оптужио црногорског премијера Мила Ђукановића да покушава да "дисциплинује независне медије у Србији". "Курир" је у саопштењу реаговао на данашњу изјаву Ђукановића, оцењујући да управо та изјава илуструје "његов рецепт" за дисциплиновање неподобних медија. Тај лист је и на насловној страни издања од уторка објавио да председник црногорске Владе планира да "дисциплинује независне медије у Србији како би политички ојачао".

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси