Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Курак шета и прича да је убио Ћурувију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 06. 2014.

Аутор: Вук З. Цвијић Извор: Блиц

Курак шета и прича да је убио Ћурувију

“Без грешке знам и никада ме не би слагао нити Легија нити Душан Спасојевић, поготово Душан, да је Мирослав Курак лично извршилац убиства Ћурувије”, сведочио је Милош Симовић. Симовић, који је у истрази убиства власника “Дневног телеграфа” и недељника “Европљанин” први саслушан после Милорада Улемека Легије, 10. јануара 2014, описивао је детаљно вече када га је Улемек упознао са Кураком, сада оптуженим за убиство новинара, и рекао му да је убио Ћурувију.

 

Он је причао како су прво отишли на ручак код Ненада Опачића, осуђеног као нарко-боса ветерничког клана, у Нови Сад. Наводио је да су ишли покојни Душан Спасојевић, Миле Луковић Кум, Улемек и, како је рекао, “сви с оптужнице за убиство премијера Ђинђића”, као и једна естрадна певачица.

Одлазимо код Неше Опачића на ручак, вечеру, већ шта је било. Седамо сви. Атракција је била та певачица са нама што је била и све очи су биле упрте у њу - сведочио је Симовић.

Наставио је причу да су сви заједно отишли на концерт Горана Бреговића у Новом Саду и да су ушли када је већ почео и изашли после пола сата да би наставили провод у Београду.

Душан ми је рекао: ”Иди ти сада са њима да не буде да сви остављамо Легију” - причао је Симовић.

Симовић је на саслушању у “Забели” навео да су обилазили београдске клубове “Нану”, “Акапулко”, “Кафе”, “Синема”, као и да су на Улемеково инсистирање отишли у неку дискотеку код Таша.

На крају одлазе у клуб Џеја Рамадановског и седају у сепаре, и према сведочењу Симовића, долазе још двојица младића.

Легија ми је рекао: ”Видиш ову двојицу, запамти првог коме се будем обратио”... Он ми је рекао и “Радићемо их”... Видим да гледају Легију са страхопоштовањем. Ја сам узео једну чашу и разбио је поред њих да видим како ће да реагују на мој безобразлук. Нису реаговали...

Легија је рекао: “Они су радили Ћурку” - сведочио је Милош Симовић и додао да се затим окренуо ка брату Александру и питао га да ли зна ову двојицу, као и да му је Улемек рекао да су на “списку за одстрел” јер су “радили” Ћурувију.

После те вечери сам причао са Душаном Спасојевићем и Легијом о њима. Пратили смо их једно 15-20 дана и кренули смо у реализацију да се ликвидирају Ратко Ромић и Мики Курак. Ако буде Ратко Ромић са Кураком у пакету, још боље, а ако не буде, јако је битно зато што Курак има дугачак језик и ландара по граду да је убио Ћурувију - испричао је Симовић.

Он је сведочио детаљно како и где су их пратили и какве им је Улемек давао информације о њима. Навео је да је “Курак осетио да га пратимо”, па је контактирао с Улемеком и Спасојевићем и да су онда прекинули пратњу.

Марковић одговоран за убиство Аркана

Милош Симовић је сведочио и да су припадници земунског клана пратили Радомира Марковића, бившег шефа ДБ, пре хапшења јануара 2001. и планирали да га убију. Јавио сам се Душану Спасојевићу и он ми је рекао: ”Баш сам хтео да ти кажем да се повучеш ако се нешто тако деси, ако Радомир Марковић буде убијен од стране нас, онда ћу бити ухапшен на лицу места”, и то се тако завршило. Тада сам у Шилеровој први пут чуо од Легије и Душана када су причали да је Радомир Марковић одговора за убиство Ћурувије, за убиство на Ибарској магистрали, за Жељка Ражнатовића Аркана, за убиство Жике Петровића, има још... - причао је Симовић.

„Легија слуша јако чудну музику“

Легија је слушао јако чудну музику, не знам да вам кажем како се зове та музика, “стренџ”, нешто тако. Та дискотека, то се силази у рупу и слуша се чудна музика - они трескавци, они главама, нису то ни рокери.... У ту дискотеку смо ушли, видео сам да се и певачица чуди шта смо дошли - каже Симовић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси