Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Уплатница за ТВ претплату која кружи интернетом направила пометњу!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 06. 2014.

Извор: Наше новине

Уплатница за ТВ претплату која кружи интернетом направила пометњу!

Друштвеним мрежама јуче је кружила нова уплатница за РТС претплату од 500 динара која се налази на посебном рачуну, независно од рачуна за струју.

Међутим, већина грађана је уплатницу за РТС претплату за претходни месец добила уз рачун за струју као и до сада. Вест је објавио портал BKTV news, коме је један читалац послао скенирану уплатницу уз коментар „до сада смо у фирми плаћали РТС претплату преко рачуна за струју, али ево сада за месец мај нам је стигла одвојена уплатница,и баш смо се изненадили јер нам до сада нико није најавио тако нешто“.

На овој уплатници у напомени пише да је задужење за претплату испостављено на основу члана 81 Закона о радиодифузији, у коме се између осталог наводи да власници радио и ТВ пријемника имају обавезу плаћања претплате јавним радиодифузним сервисима у складу са овим законом. У РТС-у нам је речено да је предлог о посебном рачуну за претплату постојао, али да званичних информација да је он заживео немају. У ЕПС-у наводе да им за сада није стигла никаква информација о дистрибуцији посебних рачуна за РТС претплату.

- Домаћинства рачун за ТВ претплату добијају уз рачун за струју, док власницима фирми рачун за РТС претплату стиже као посебан рачун који на адресу фирме шаље РТС, што није ништа ново - појаснили су у ЕПС-у.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси