Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Блиц" поднео кривичну тужбу против Миће Јовановића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 06. 2014.

Извор: Блиц

"Блиц" поднео кривичну тужбу против Миће Јовановића

Уредништво и менаџмент "Блица" поднели су данас, 16. јуна 2014, приватну кривичну тужбу против ректора у оставци Универзитета "Мегатренд" Миће Јовановића због нарушавања пословног угледа јер је током гостовања у емисији „Тешка реч“ на ТВ Пинк (у недељу 15.јуна 2014.) изрекао низ неистина о овом дневном листу.

Ректор у оставци Јовановић је изјавио (цитирамо дословце): Обично се праве такозвана стратешка партнерства. "Блиц" има, јел хоћете професоре да буде ваш универзитет стратешки партнер. На питање колико то кошта годишње? 200.000 евра. Нисам платио, зато ме има у "Блицу" колико хоћете... (водитељ: Вама је "Блиц" тражио 200.000 евра, за шта?) За једногодишње партнерство. То значи да можемо рекламе да дајемо. Смањили су после на 12 милиона. Да нас хвале, да буду лепи чланци о нама, да нам дају огласе и тако даље у пакету у свим њиховим издањима. (водитељ: Зашто то нисте јавно рекли раније?) Нисам очекивао да ће оволико да претерају са пљувачином.

Тешко је прецизно одговорити на говор ректора у оставци јер ниједну реченицу није умео да доврши. Каже да смо тражили 200.000 евра за једногодишње стратешко партнерство, те да смо смањили на 12 милиона динара. То је смишљена лаж доказаног лажова како би себе представио као жртву. Чињеница је да се "Мегатренд" годинама оглашавао у "Блицу" и да смо и поред тога објављивали критичке чланке о том универзитету. Увек му је било предочавано да ниједна сума за оглашавање не може да купи редакцијску и уредничку наклоност. Наша кућа нема и није нудила уговор о стратешком партнерству и то ћемо лако доказати, али за огласе које је Мића Јовановић, односно његов универзитет објавио у "Блицу" - мора да плати.

 Од почетка 2014. Универзитет "Мегатренд" и Факултет за културу и медије (у власништву Јовановића) објавили су огласе у "Блицу" у вредности од 3.331.980 динара (бруто). Од тога нису платили 1.631.980 динара (бруто), што ћемо, сигурни смо, успети да наплатимо судским путем јер је сваки оглас био видљив у новинама и уредно фактурисан.

"Мегатренд" ће и убудуће, ако буде редовно плаћао, моћи да се по комерцијалним условима оглашава (као и свако друго предузеће) у "Блицу", али једно му никад нећемо гарантовати - да било којом сумом новца за огласе може да купи наклоност редакције. Уредништво "Блица" одговорно извештава руководећи се искључиво интересима јавности, што се огледа у поверењу читалаца и великом тиражу.

Јелена Дракулић Петровић, генерални директор компаније "Рингиер Аxел Спрингер"

Веселин Симоновић, главни уредник дневног листа „Блиц“

Коментари (1)

Остави коментар
пон

16.06.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 18:59

počelo je razotkrivanje

Hvala Pinku što je sve ovo isplivalo. Znalo se, ali niko nije ni zucnujo do danas.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси