Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучић: Још чекам извињење ОЕБС!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 06. 2014.

Аутор: Б. Бојић Извор: Курир

Вучић: Још чекам извињење ОЕБС!

Премијер Србије Александар Вучић рекао је јуче да и даље очекује извињење од ОЕБС због изговорених неистина и да од тога „никад неће одустати“.

- Пристојни људи умеју да кажу извини кад погреше, а желим да верујем да је ОЕБС погрешио, али да то није намерно урадио. У Србији је тешко да се сачува истина и да се одбраните од свих хајки.

Пласирање лажи

За стварање лоше слике о Србији, додао је, одговорни су они који намерно пласирају лажи додајући да зна да су у томе учествовали људи из Србије.

Приметио је да су они сада непријатно изненађени јер су очекивали да ће учинак таквих оптужби бити да он устукне. Казао је да је све то пренео Ангели Меркел, а да га она није питала, јер сматра важним да се зна да је могуће притискати Србију, али да не треба да се лаже:

- Оно што је отворило врата у Берлину јесте то да оно што кажете, то и урадите, не само у вези с Косовом него и другим темама. Разуме се да су наставак дијалога Београда и Приштине, регионална стабилност, економске реформе оно на чему инсистирају.

Вучић је у емисији „Став Србије“ рекао и да се интензивно ради на пројекту „Београд на води“ и стварању услова за што скорији почетак радова, као и на градњи 100.000 јефтиних станова, чија би цена, како је раније најављено, била чак четири пута мања од најјефтинијих станова које данас гради држава.

Велика акција

- Крајем месеца почиње велика акција, у којој ће сви људи да виде арапским новцем плаћен „Београд на води“. Формира се предузеће, много тога се ради што не може да се види, пре свега у вези с папирологијом и процедуром. Очекујем да се са „Араптеком“ договоримо о градњи 100.000 стамбених јединица - казао је он и додао да ће ти станови бити доступни младима којима је то први стан, као и запосленима у полицији и војсци, а кредите на 20 година обезбедиће УАЕ преко својих банака:

- Код нас не постоји грађевинска индустрија, уништена је у последње две деценије, а сада ћемо да је створимо. Мораћемо да укључимо и људе из региона јер ми нећемо имати капацитете. Веома смо танки с нашим грађевинским предузећима. Глава би вас болела и више него мене, а мени је пуцала онај дан на састанку с њима, уз поштовање изузетака. И у 2015. очекујемо већи раст од оног који предвиђају ММФ и Светска банка.

Засад

Не дирамо плате и пензије

Премијер Вучић је најавио могућност да се због поплава одложе мере фискалне консолидације:

То би значило да у овом тренутку не дирамо плате и пензије. Била је намера да се плате смање већ сада, а пензије од октобра. Људи ће се томе радовати, али ја нећу јер знам какво је стање јавних финансија. Све реформе треба да се изведу у најбржем могућем року.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси