Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Полиција штити локалног функционера
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 06. 2014.

Аутор: Гвозден Здравић Извор: Блиц

Полиција штити локалног функционера

Челни људи александровачке полиције, као и њихове колеге у, полицијској Управи Крушевац, ни после двадест дана ништа нису предузели у случају председника општине Александровац Југослава Стајковца, који је на дрзак начин отео на улици, власнику и уренику листа “Жупска реч”, сто комада тог листа. Зоран Раичевић, тужилац ОЈТ Брус, потврдио “Блицу” да “до данашњег дана никакав извештај о томе није стигао у ово тужилаштво”.

Полицијска Управа Крушевац јуче је обавестила “Блиц” да су радници полицијске станице у Александровцу “утврдили све чињенице и околности догађаја од 23. маја ове године и Извештај о томе проследили бруском Тужилаштву”.

Да то не одговра истини, потврдио нам је тужилац Зоран Раичевић.

-Никакав извештај о случају крађе новина у Александровцу није стигао у Тужилаштво до данашњег дана” - каже Раичевич и додаје, да ће поред много обавеза, проверити “у чему је проблем”.

На опаску “Блица” да одговорни у ПУ Крушевац тврде другачије, Раичевић одговора “шта ја могу, ако те они лажу” и обећава да ће се лично заложити да се у конкретном случају утврди права истина.
 
Подсећања ради, председник александровачке општине Југослав Стајковац је враћајући се из кафане, на дрзак начин отео власнику на улици сто комада месечног листа “Жупска реч” и побегао у непознатом правцу. Када је увидео своју грешку, овај локални моћник правдао се, да је “50 комада новина однео у општину, јер су му јавили да је вланик и уредник овог листа Милутин Здравић лоше писао о њему и његовој породици”.

-Хтео сам да му платим новине. Поручивао сам му да дође код мене у општину за новац, али он није дошао. Пријавио ме полицији, а ја никада ништа нисам украо” – тврди Стајковац.

Удружење новинара Србије је у саопштењу за јавност константовало, да је у конкретном случају реч о крађни новина на дрзак начин и затражило од надлежног тужилаштва да против Стајковца подигне оптужницу.

На исти начин раговао је и Клуб новинарв Жупе, напомињући да притисци и физички напада на новинаре у Александровцу трају већ десет година и да на тај начин властодршци ове општине покушавају да дисциплинују новинаре, који критички пишу о раду локалне самоуправе.

Новинари Жупе захтевају од државних органа, да их заштите од бахатих локалних политичара и њихових истомишљеника.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси