Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СДП за повлачење Закона о информисању
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 08. 2009.

Извор: Блиц

СДП за повлачење Закона о информисању


Несугласице у владајућој коалицији



Потпредседник Санџачке демократске партије Мехо Омеровић изјавио је јуче  за „Блиц“ да би било најбоље да се Закон о информисању повуче и да се у септембру предложи нова верзија која ће бити део сета медијских закона.

- Најбоље би било, пошто се Г17 већ договорио са ДС и ЛДП о сету  медијских закона, да се до гласања тај Закон повуче и да се у септембру упути нова верзија која ће бити део договореног пакета медијских закона - навео је Омеровић.

- У владајућој коалицији и раније је било несугласица. То није ништа неуобичајено јер је реч о више политичких партија. Међутим, последње  оптужбе једног потпредседника Владе на рачун другог су нешто са чим се до сада нисмо сусретали - казао је он.

Према његовим речима, „тешке квалификације, држање лекције о увођењу  реда и морала... поређење са 90-им доказ су великог јаза и нервозе“.

Омеровић је упитао да ли се оптужбе лидера Г17 плус Млађана Динкића о томе  коме одговара деструктивни медијски систем односе и на ОЕБС, Савет Европе,  удружења новинара, независна регулаторна тела, јер су и они, како наводи, оценили  да Закон о информисању није у складу са европским нормама и стандардима.

Функционер ДСС Милош Алигрудић изјавио је јуче да је одлагање гласања у Скупштини Србије о новим закони последица „политичке уцене“ лидера Г17  плус Млађана Динкића.

Алигрудић је рекао да је гласање у Скупштини Србије одложено за 31.  август због Закона о информисању, за који је рекао да је „антиевропски,  недемократски и скандалозан“.

Нико од представника Демократске странке, као ни из редова СПС нико није  желео да коментарише наводе Динкића о кризи у коалицији.

М. Малеш

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси