Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Влада је изгубила компас
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 06. 2014.

Аутор: Тихомир Тришић Извор: Актер

Влада је изгубила компас

Ако је Вучићу циљ да од СНС-а направи СРС, морам признати да је на добром путу

Прошле су две године од доласка СНС-а на власт. Прошао је први месец премијерског мандата Александра Вучића, а Влада Србије не зна је л’ дошла ил’ је пошла. Ако је председнику СНС-а, истовремено и премијеру и шефу Бироа за координацију рада служби безбедности, циљ да од СНС-а направи СРС, онда је на добром путу.

Да подсетим, у самом дану избора Вучића за премијера, његов СНС се саопштењем за јавност обрушио на РТС у маниру некадашњег СРС-а.

Уследио је радикални обрт у случају „Мишковић“. После скоро две године политичко-медијског иживљавања над Мишковићем, премијер је организовао скуп привредника, како би на том скупу мало проћаскао са председником „Делта холдинга“ и тиме демонстрирао новонасталу ситуацију у случају „Мишковић“.

Десиле су нам се поплаве. Влада је реаговала радикалном пропагандом. Или заиста мислите да је, на пример, случај „Џамбо“ соло акција тог несрећника? Због критике власти и појединих функционера, Вучићев телетабис, какав је шеф београдске полиције Веско Милић, затарабио је неке грађане који су на друштвеним мрежама критиковали власт. Можете замислити. Уздрмаше њих тројица државу својим коментарима. Дакле, лудило и приступ ала др Војислав Шешељ у најбољим данима.

Уследио је притисак, поприлично радикалан, да не кажем политички примитиван, на омбудсмана Сашу Јанковића и повереника Родољуба Шабића, којима у парламенту неки безмозговићи нису дали право ни да говоре.

Премијер, да не заборавим тај бисер, реаговао је на ОЕБС-ово саопштење, у којем се осуђује цензура и апелује на власт да се поведе рачуна о медијским слободама у Србији, као свађалица, и то она из Земунског магистрата.

Уследио је случај „Пешчаник“ и афера са докторатом Небојше Стефановића. Кажу озбиљни људи на озбиљан начин да је реч о плагијату. Каже премијер то је глупост. А за њим и чета радикала, попут др Мартиновића, загракташе да је реч заправо о удару на министра полиције, Владу, ма државни удар, завера, оригинал Шешељев политички приступ.

Дакле, да се вратим на споменуту реченицу. Ако је Вучићу циљ да од СНС-а направи СРС, морам признати да је на добром путу. Истина, то је лош пут и по њега лично и по његову странку и по грађане Србије.

Ако то до сада премијер није схватио – схватиће.

Прво ћемо срушити цензуру. Ми мали новинари. Могу да тарабе телетабиси, могу да радикализују ситуацију у земљи, да упрегну сву своју медијску машинерију. Џаба им, срушићемо мрак. Онај за који власт тврди да у Србији не постоји. То нам је обавеза. Да упалимо светло. А Вучићу да се упали мозак, делује као да га одавно не користи.

Озбиљна су времена, пострадало нам је само у поплавама 1.643.832 становника, од којих многи немају данас ни за ’леба, а камоли за поправку крова над главом.

Ко ће са тим проблемом да се избори? Кадрови који не знају ни азбуку, наоружани купљеним дипломама и титулама. Како? Радикализацијом! Сукобом са ЕУ и САД. Дестабилизацијом региона. Ратовима који пламте између кланова и интересних група унутар самог СНС-а, који поткопавају све институције система и дестабилизују цело друштво.

Можда ја и грешим. Можда Влада и није изгубила компас. Ако је Вучићу циљ да од СНС-а направи СРС, у том случају морам признати да је на добром путу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси