Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ОЕБС се неће извинити Вучићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 06. 2014.

Извор: Бета, Мондо

ОЕБС се неће извинити Вучићу

Заменица шефа Мисије ОЕБС-а у Србији Пола Тиди рекла је синоћ да се та организација неће извинити српском премијеру Александру Вучићу и оценила да у Србији има проблема с медијима.

Пола Тиди је за ТВ Б92 рекла да се медији у Србији сада суочавају за озбиљним проблемом. "Нико нас није питао да се извинимо, нити тако нешто можемо да понудимо", рекла је она.

Вучић је претходне недеље затражио извињење од ОЕБС-а тврдећи да нема основа за оцену из те организације да у Србији има цензуре.

Вучић је у отвореном писму представници ОЕБС-а за слободу медија Дуњи Мијатовић оптужио представнике те организације да против њега воде "најпрљавију кампању", објављују неистине о Србији и лажу, и затражио извињење или доказе да влада спроводи цензуру и гаси интернет сајтове.

Пола Тиди је додала да очекује да ће се ситуација с медијима у Србији ускоро променити на боље

"Ми радимо у оквиру нашег мандата на јачању слободе медија и с тим у вези радимо како с Владом Србије, тако и с невладиним организацијама и новинарским удружењима. Влада се обавезала да ће усвојити три важна закона и очекујем да ћемо врло брзо видети да ће доћи до унапређења слободе медија", рекла је Пола Тиди.

Коментари (2)

Остави коментар
пон

09.06.

2014.

Rale [нерегистровани] у 18:01

U ime slobode

Gospođa Pola Tidi se zalaže za slobodu slobodnih medija. Zajedno sa članovima Misije OEBS-a, gospođa se, izgleda, uspešno izborila za slobodu laži.

Одговори
пон

09.06.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 17:37

poredjenje

Ovi su gori nego žene u crnom. Orkestrirani napadi na Srbe nikad nisu doneli rezultate, zar to nisu naučili?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси