Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бизаран скандал локалног моћника: Украо гомилу новина, па побегао на ТВ да се правда
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 06. 2014.

Аутор: Гвозден Здравић Извор: Блиц

Бизаран скандал локалног моћника: Украо гомилу новина, па побегао на ТВ да се правда

Председник општине Александровац Југослав Стајковац приредио је суграђанима призор за памћење. Он је, наиме, враћајући се из кафане на улици у центру града зграбио с клупе 100 комада локалног месечника „Жупска реч“ и на очиглед власника тог листа и многобројних пролазника, побегао у непознатром правцу.

 

Када је увидео своју грешку, Стајковац је похитао на локалну александровачку телевизију „Дискос“ (коју општина финансира са 120.000 динара месечно) где се правдао да је покупио са клупе у центру Александровца сву количину локалног листа „Жупска реч“ како би уреднику и власнику новина Милутину Здравићу исте платио“.

- Како, међутим, код себе нисам имао довољно пара, то сам са примерцима „Жупске речи“ отишао до своје канцеларије у општину, да узмем новац и платим Здравићу те новине које свашта пишу о мени и мојој породици - рекао је Стајковац у етру ТВ „Дискос“ и додао, да поред овог листа „има проблема“ и са другим локалним листом „Расина пресс“ који критички пише о њему.

Милутин Здравић, власник листа „Жупска реч“ и главни и одговорни уредник, предао је александровачкој полицији кривичну пријаву против Стајковца, у којој наводи да више од 20 година продаје на улици своје новине и да га до сада у томе нико није спречавао. Он се, тим поводом, обратио и Удружењу новинара Србије.

"Стајковац ме терорише, малтретира и прогони, а општински инспектори по његовом налогу, забрањују да продајем новине на улици, иако то чиним пуне 23 године. Ово је вандалски чин", стоји у писму Здравића УНС-у.

Клуб новинара Жупе, најоштије је осудио поступак Стајковца, са захтевом да надлежни органи заштите новинаре и омогуће пуну слободу медија.

"Уместо да грађанима Жупе положи рачуне о свом раду и објасни где се троши новац из општинске касе, Стајковац показује своје право лице на новинарима који критички пишу о његовом, као и раду локалне самоуправе. Дели новинаре на „подобне“ и „неподобне“ и покушава у 21 веку да „дисциплинује“ медије. Захтевамо хитну реакцију надлежних државна органа, како би се прекинула дугогодишња пракса притисака на медије од стране властодржаца Александровца", стоји у саопштењу за јавност Клуба новинара Жупе, које је потписала Весна Добросављевић, председница тог клуба.

 

Коментари (1)

Остави коментар
пет

06.06.

2014.

Živorad Stevanović - Žira [нерегистровани] у 14:15

TO JE TO

PODSEĆANJA RADI

Nepismeni moraju da diktiraju. (Lec)
Ko je opijen vinom, pre ili posle se otrezni; ko je opijen vlastoljubljem, ne trezni se do smrti. (Indijska poslovca)
Daj mu vlast u ruke, pa ćeš videti kakav je. (naša izreka)

Ima još jedna naša: "Daš mu vlast on prvo ubije oca" Zašto? Pa da dokaže da je vlast.
Gospodin Stajkovac bi da ubije pisanu reč! A ko zna, možda se čovek odlučio na preprodaju. Da zaradi neki dinar.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси