Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Углед у огледалу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 06. 2014.

Аутор: Дејан Вукелић Извор: Ало!

Углед у огледалу

Председник Републике Србије, његова екселенција господин Томислав Николић, у среду је поново, сам, ничим изазван, по ко зна који пут нарушио сопствени углед, а тиме и углед институције и државе на чијем је челу, када је за “кампању којом се подрива политички систем, спречава успостављање правне државе и наставак борбе против криминала и корупције” без икаквог доказа оптужио дневне новине “Ало!”.

Шта је то, господине Николићу, “Ало!” учинио па, како кажете, у склопу те кампање “у континуитету настоји да наруши углед председника Србије”? Јесмо ли ми вашу супругу, иначе домаћицу без примања, обукли у маркирану одевну комбинацију од 10.000 долара да се шепури по ојађеној земљи?

Јесмо ли ми пекли ракију док су се Обреновчани давили, а онда их оптужили да су сами криви што су се удавили, да бисмо на крају, окружени преторијанцима, отишли у њихов уништени град да им, као на сафарију, машемо са оклопног транспортера? Јесмо ли ми ономад вашу ташту натерали да се иживљава над лекарима и особљем угледне болнице? Подржавамо ли ми ваше корупцији и непотизму склоне сараднике када прете државним чиновницима не би ли им ови “завршили” приватне послове?

Томиславе Николићу, упрли сте поглед на погрешну страну. Кривца за рушење угледа председника Републике угледаћете сваког јутра у огледалу неке од ваших бројних стамбених јединица. Кад се позивате на вољу грађана који су вас пре две године изабрали за шефа државе, не мислите ваљда да су вам тиме дали мандат да радите шта вам је воља и унапред вас аболирали од сваке одговорности?

Нисте ваљда толико скренули с пута на који сте вољом грађана изведени? Поштовани председниче, упркос притиску на слободу медија којем сте нас вашим неоснованим оптужбама подвргли са највишег места у државној хијерархији, поручујемо вам да смо тај притисак озбиљно схватили, али га се нисмо уплашили. Наставићемо да вас опомињемо сваки пут кад злоупотребите или нарушите углед институције на чијем сте челу, а тиме и углед државе и грађана који су вас, грађанина Николић Томислава, поставили на то чело. Тачније, будите апсолутно сигурни да вам “Ало!” неће дозволити да несметано брукате и себе и државу и народ. То је наша професионална и патриотска дужност.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси