Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Оптужница за убиство Ћурувије већ данас!?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 06. 2014.

Аутор: С. Војиновић Извор: Ало!

Оптужница за убиство Ћурувије већ данас!?

Само је питање дана када ће Тужилаштво за организовани криминал донети одлуку да ли ће подићи оптужницу против осумњичених за убиство новинара Славка Ћурувије! Како незванично сазнајемо, оптужница би могла да буде подигнута већ данас! У Тужилаштву за организовани крминал јуче нису желели да коментаришу овај случај све док специјани тужилац Миљко Радисављевић не донесе одлуку.

- Одлука је на њему. Међутим, на основу до сада прикупљених доказа током истраге која је завршена пре три дана, а започета је у јануару, оптужница ће највероватније бити подигнута што пре, можда већ сутра - изјавио је јуче за „Ало!“ извор близак истрази.

Током истраге саслушано је неколико десетина бивших припадника ДБа, породица убијеног новинара, припадници земунског клана. За умешаност у убиство Ћурувије сумњиче се четворица бивших припадника Државне безбедности, односно, Тужилаштво води истрагу против тадашњег шефа ДБ-а Радомира Марковића, као и бивших припадника ДБ-а Милана Радоњића, Ратка Ромића и Мирослава Курака.

Марковић је у затвору у Пожаревцу, а Курак није доступан правосудним органима и за њим је расписана међународна потерница, док су Ромић и Радоњић ухапшени 13. јануара, од када се налазе у притвору.

Кључни сведок у овој истрази је Милорад Улемек Легија, некадашњи командант Јединице за специјалне операције, који у пожаревачком затвору издржава казну од 40 година затвора, као и још два лица чији идентитет није саопштен из безбедносних разлога. Улемек је о убиству Ћурувије проговорио тек почетком ове године и истражним органима дао податке који су помогли у расветљавању тог случаја.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси