Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јоксимовић: Питање слободе медија не угрожава пут у ЕУ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 06. 2014.

Извор: Танјуг

Јоксимовић: Питање слободе медија не угрожава пут у ЕУ

Министарка у влади Србије задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, оценила је да критике на рачун слободе медија у Србији које долазе из неких европских институција неће угрозити пут земље ка чланству у Европској унији.

Јоксимовићева је за лист "Данас" рекла да је питање медијских слобода једно од кључних питања у преговарачким поглављима 23 и 24, и да је "потпуно нормално и очекивано" да Европска комисија пажљиво посматра стање у тој области у Србији.

"Србија је у завршној фази доношења сета медијских закона, од којих су два већ прошла верификацију Брисела, а ускоро ћемо завршити и нацрт закона о јавном сервису и послати га на анализу. Верујем да спорадичне, уз то и прилично неутемељене, критике на рачун слободе медија неће угрозити европски пут Србије, а свакако да имамо још да радимо као друштво на имплементацији европских стандарда. Зато и јесмо у процесу преговора", рекла је Јоксимовићева, упитана да прокоментарише изјаву Петера Стана, портпарола европског комесара за проширење, о размени порука између ОЕБС-а и Владе Србије о цензури у медијима.

Стано је јуче у Бриселу рекао да Европска комисија са пажњом прати медијску ситуацију у Србији и у сталном је контакту са властима, омбусдманом и представницима цивилног друштва.

"Слобода говора је кључни принцип у ЕУ и заузима значајно место у нашим годишњим извештајима", изјавио је Стано на конференцији за новинаре.

Он је подсетио да се ситуација у Србији утолико пажљивије прати откад је Србија добила статус кандидата и отпочела преговоре о придруживању ЕУ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси