Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НДС: Гојковићева и Маринковић дугују извињење Шабићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 06. 2014.

Извор: Фонет, Блиц

НДС: Гојковићева и Маринковић дугују извињење Шабићу

Посланик Нове демократске странке (НДС) Јанко Веселиновић изјавио је вечерас да је непоштовање правилника и достојанства Скупштине, које је резултирало тиме што су седницу напустили представници независних регулаторних тела Саша Јанковић и Родољуб Шабић, незапамћено у парламентарној пракси Србије.

"Ситуација на седници била је више него непријатна и то што Шабићу није дозвољено да говори није био груби превид, како Скупштина оцењује, него непоштовање правилника и достојанства Скупштине које је трајало скоро цео сат", казао је Веселиновић агенцији Бета.

"Данас се десило нешто незабележено у парламентарној пракси, овлашћени предлагачи напустили су заседање праламента, то је веома озбиљан инцидент кад су узме у обзир да су то били заштитник грађана и повереник за информације од јавног значаја", казао је Веселиновић.

Посланичка група НДС је, како је рекао, тражила на колегијуму, после инцидента, да се председавајући извини Јанковићу и Шабићу и да се седница настави под условом да се они на њу врате.

"Није било у пракси да се седница одвија а да на њима нема овлашћених представника, тако да очекујемо да се сутра врате у Скупштину и да им председавајући Маринковић и председница Скупштине Маја Гојковић упуте извињење", казао је Веселиновић.

Према његовим речима, то што председавајући Владимир Маринковић у једном моменту није дозволио Шабићу да говори, изазвало је незадовљство посланика, пре свега опозиције, али и представника владајућих партија.

"Сматрамо да је ово озбиљан доказ да независне институције у Србији немају значај који заслужују. А то се види и у покушају да им се умањи право на одређени број запослених", додао је он.

Веселиновић је оценио да је "узрок свему то што се председавајућем или ономе ко је вршио притисак нису свиделе дискусије Јанковића и када је требало да говори Шабић на њему је спроведена дисциплна - није му дата реч".

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси