Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тасовац је рекао да цензуре нема
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 06. 2014.

Извор: Данас

Тасовац је рекао да цензуре нема

Како коментаришете ћутање министра културе и информисања Ивана Тасовца поводом дебате о медијској цензури?

Саша Мирковић државни секретар у Министарству културе и информисања

Не слажем се са оценом из вашег питања, јер смо се као Министарство културе и информисања огласили на ту тему пре извесног времена када нам је управо Данас поставио питање о цензури и све чешћем нестајању садржаја на интернету. То је и објављено 28. маја. Такође, министар културе и информисања Иван Тасовац је опширно причао о тој теми пре неколико дана на скупштинском Одбору за културу и информисање, а што је пренето у већини медија.

Дијана Вукомановић, шефица посланичког  клуба СПС у Скупштини Србије

Заиста немам коментар. Не могу да се ставим у улогу министровог портпарола.

Вукашин Обрадовић, председник НУНС

Министар Тасовац је у некој врсти „немогуће мисије“. Очигледно, покушава да неизјашњавањем о неким кључним медијским питањима, попут цензуре или таблоидизације, задржи у јавности имиџ либералног интелектуалца. У исто време, труди се да свира мелодију по партитури које се прилично строго држи диригент Александар Вучић. Не знам до када ће у томе успевати јер и ћутање је више него јасан одговор.

Јанко Баљак, редитељ

Колико знам, он није ћутао, већ је рекао да цензуре нема. Питање му је било постављено везано за обарање Пешчаника, и он је рекао да је то вероватно био технички проблем. Министар Тасовац би могао, бар смо сви ми то од њега очекивали, да доноси мало квалитетније потезе. Део јавности очекивао је да много више од њега, али мислим да му полако тај кредит истиче. Али не само везано за цензуру. Мислим и да је сувише благонаклон према таблоидима. Месецима смо сведоци да се због таблоидизације друштва већина јавних питања, попут хапшења и смена, решава у медијима, што је део његовог ресора.

Коментари (1)

Остави коментар
чет

05.06.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 16:03

Pohlepa

E, Saša Mirković ako ge ne odbrani, niko nece. Pohlepa je uglavnom značajan motiv, pa i za kaškanje u blatu.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси