Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  С Ћурувијом нестало и 415.000 долара?!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 06. 2014.

Аутор: Т. И. Извор: Информер

С Ћурувијом нестало и 415.000 долара?!

Главни и одговорни уредник листа „Сведок“ Владан Динић посведочио је јуче у специјалном тужилаштву да му је Славко Ћурувија на дан убиства рекао да му је „легла“ велика лова из САД. Касније се, по свему судећи, том новцу изгубио сваки траг, па је Динић истражитељима јуче рекао: „Проверите да ли је после Ћурувијиног стрељања нестало 415.000 долара!“

 

Сусрет на улици Динић је рекао да је на дан атентата, 11. априла 1999, случајно срео Ћурувију и његову супругу Бранку Прпу у Светогорској улици, у центру Београда.

- Позвао ме је на ручак у ресторан „Вук“, али нисам могао да прихватим због ранијих договора. Онда ми је рекао да поручим неколицини радника који су из његовог „Телеграфа“ прешли код мене у „Сведок“ да му се јаве како би им исплатио шест заосталих плата. Тад је и поменуо тачно ту суму, 415.000 долара.

Међутим, тог поподнева је убијен, а судбина тих пара је остала непозната - изјавио је Динић.

Он је такође испричао да је за убиство сазнао од Драгана Којадиновића, уредника Студија Б, који га је позвао на мобилни телефон око 16.55:

- Којадин ми се јавио чудним гласом и замолио ме, пошто сам близу, да скокнем до Светогорске јер је чуо да је Ћурувија убијен. Отрчао сам до пасажа његове зграде и наишао на сцену коју никад нећу заборавити. Поред окрвављеног Славка на бетону стајала су два запањена клинца, од којих је један шапнуо: „Па она двојица су отишла ка Комерцијалној банци“. Тог часа нисам размишљао на кога су мислили, али сам се касније сетио да је у банци било некакво седиште МУП или тајне полиције.

Одбрана колеге

Динић је на крају покушао да одбрани колегу из „Политике Експрес“ ког су многи „разапели“ због текста „Ћурувија дочекао бомбе“, објављеног неколико дана пре убиства.

Како је рекао, тај текст је у оригиналној верзији био у битним детаљима другачији, али је „набуџен“ од стране тадашњег главног уредника.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси