Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Никодиновић: Треба испитати и друге новинаре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 06. 2014.

Аутор: Ј. Л. Извор: Данас

Никодиновић: Треба испитати и друге новинаре

Годинама раније у својим написима у новинама и изјавама Владан Динић се декларисао као сведок кога је неопходно позвати у овој истрази, изјавила је за Данас адвокатица Зора Никодиновић Добричанин, која заступа осумњичене у истрази убиства новинара Славка Ћурувије.

 

- Мишљења сам да би још људи из медија имало шта да каже у овом поступку, али видим опет из медија да тужилац најављује завршетак истраге данашњим саслушањем бившег министра полиције Душана Михајловића, додаје Никодиновићева подсећајући да је тужилац тај који води истрагу.

Власник и уредник листа Сведок Владан Динић сведочио је јуче око два сата у истрази Ћурувијиног убиства. За умешаност у убиство Ћурувије сумњиче се четворица бивших припадника Државне безбедности, односно тужилаштво води истрагу против тадашњег шефа РДБ Радомира Марковића, као и бивших припадника ове службе Милана Радоњића, Ратка Ромића као и Мирослава Курака.

Никодиновићева заступа Ромића и Радоњића, а тек након жалби Марковићевих адвоката, и некадашњем шефу РДБ је омогућено да присуствује испитивању сведока, на шта има право. Курак се налази у бекству, а према последњим информацијама, боравио је ранијих година у Танзанији.

Исплата на кобни дан

Редакција Сведока налазила се својевремено у непосредној близини редакције Ћурувијиног Дневног телеграфа. Динић је у броју 888 листа Сведок написао да је на дан убиства 11. априла 1999. срео Ћурувију у шетњи са Бранком Прпом, и да му је између осталог рекао, да поручи техничком уреднику који је раније радио код њега, а потом прешао у Сведок, да дође по плату. Према том Динићевом сведочењу, Ћурувија му је на дан смрти рекао да му је управо уплаћено 415.000 долара и да хоће да исплати раднике, јер не воли да буде дужан.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси